GIKK BORT ALTFOR TIDLIG: Ildri Eidem Løvaas, tidligere ordfører i Oppegård, døde brått og uventet torsdag denne uken. Bildet ble tatt hjemme hos henne på Solbråtan i 2016.
GIKK BORT ALTFOR TIDLIG: Ildri Eidem Løvaas, tidligere ordfører i Oppegård, døde brått og uventet torsdag denne uken. Bildet ble tatt hjemme hos henne på Solbråtan i 2016.

Tidligere ordfører død

Tidligere ordfører i Oppegård kommune, Ildri Eidem Løvaas, døde brått og uventet onsdag 7. august.

Publisert

Ildri Eidem Løvaas ble bare 56 år gammel da hun ble funnet død hjemme på Solbråtan onsdag denne uken.

– Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at Ildri har gått bort. Ildri vil bli husket som en spesielt faglig dyktig politiker. Hun var opptatt av menneskene rundt seg og at Oppegård-samfunnet skulle være romslig, åpent og inkluderende. Med sin klokskap, faglige dyktighet og positive væremåte bidro hun til et godt politisk klima. I et Oppegård i utvikling har hun hatt stor innflytelse, sier ordfører i Oppegård, Thomas Sjøvold.

      Ildri Eidem Løvaas

  • Ble født 12. mai 1963 i Lillehammer.
  • Døde hjemme på Solbråtan i Oppegård kommune onsdag 7. august 2019.
  • Var Høyre-politiker og ordfører i Oppegård kommune (H) i 2009-2015, etter å ha vært fast kommunestyrerepresentant (Oppegård Høyre) siden 2003, medlem av formannskapet siden 2007, medlem av formannskapet siden 2007, leder av utvalg for kultur og oppvekst 2003-2007 og varaordfører i 2007-2009.
  • Hun tok over som ordfører etter at Sylvi Graham ble valgt inn på Stortinget, og ble gjenvalgt etter kommunevalget i 2011.
  • Etter fagskole i markedsføring var Løvaas ansatt i Norges Blindeforbund i 1989–2009, blant annet som daglig leder for førerhundskolen.
  • De siste årene drev hun med arbeid og inkludering for synshemmede, som administrerende direktør i Adaptor, et selskap eid av Norges Blindeforbund.

Han sier det var en veldig trist beskjed å få.

– Mine tanker går først og fremst til familien. Ildri har satt dype spor i kommunen, og vil bli husket for sin innsats, vilje og engasjement for et bedre samfunn. Mange ansatte i Oppegård har jobbet nært med Ildri i mange år, og vil savne en kjær kollega og medmenneske, sier Sjøvold.

Han opplyser at det vil bli lagt ut kondolanseprotokoll på Oppegård rådhus fra klokken 11.00 mandag 12. august.

Sendte minneord

Ildris partikollega og tidligere ordfører i Oppegård, Sylvi Graham, har sendt Oppegård Avis disse minneordene som vi har fått tillatelse til å publisere:

OPPEGÅRDS TIDLIGERE ORDFØRER: Ildri Eidem Løvaas var ordfører i Oppegård kommune (H) i perioden 2009- 2015.
OPPEGÅRDS TIDLIGERE ORDFØRER: Ildri Eidem Løvaas var ordfører i Oppegård kommune (H) i perioden 2009- 2015.

"Vår kjære og livsglade venn, tidligere ordfører i Oppegård Ildri Eidem Løvaas døde brått og uventet den 7. august, bare 56 år gammel!

Vi er mange som sitter sjokkerte og sorgfulle tilbake både i Oppegård, i Høyre, og i vennekretsen. Verden har blitt en flott kvinne fattigere. Familien har mistet en ektefelle, en mor, datter og søster – den kjæreste!

Ildri ble innvalgt i kommunestyret i Oppegård i 2003, hun ble varaordfører, leder i Utvalg for Kultur og oppvekst, og ble så ordfører for Oppegård kommune (H) i perioden 2009 til 2015. Ildri var en tydelig og sterk Høyrepolitiker helt fra sin ungdom, og allerede fra 1987 var hun sekretær for Unge Høyres Landsforbund.

De senere årene er det Norges Blindeforbund som har hatt gleden av Ildris innsats, blindesaken sto alltid hennes hjerte nær.

Ildri var en sterk kvinne, hun var stø som fjell på egne meninger, var kjapp i replikken med en underfundig humor. Ildri var glad i mennesker, i hennes ryggmarg satt en tro på at alle mennesker har lik verdi, at alle skulle ha rett til å få en ny sjanse.

Hennes politiske motstandere ga henne gode skussmål; som en ordfører som var en sterk mot debattant, men som også kunne være samlende, tålmodig og lyttende! Ildri var en faglig sterk politiker, kunnskapsrik og klok. Dette bar hun med seg i alle situasjoner, og hennes engasjement var ikke bare lokalt – Ildri var en verdensborger og hun så tydelig at god helse for alle måtte starte med godt folkehelsearbeid i kommunene. Ildri var i flere år og helt til det siste, styreleder i Sunne Byer – (WHO Healty Cities) - nettverk for kommuner og fylker som setter folkehelse høyt i sitt virke og samfunnsplanlegging.

Ildri var ujålete og ekte og øste av sitt overskudd til sine venner. Hvis man ba Ildri om en tjeneste ga hun alltid godt mål! Hun hadde omsorg for enkeltmennesker og for verdier. Ildri var alltid morsom å være sammen med - hennes glede over livet var inspirerende, hennes lakenskrekk var krevende og hennes gode latter deilig smittende.

Aller viktigst for Ildri var familien. Det merket vi som var i kretsen hennes godt. Hun var fryktelig stolt av og glad i sine nærmeste. Leif og jentene, bror og foreldre – ble du venn med Ildri ble du kjent med dem alle. De var med i Ildris hjerte og dukket opp overalt i samtaler og varme omtaler, det var fra dem Ildri hentet mye av sin ro og styrke!

Varme tanker går til Leif og jentene nå – vi savner henne med dere - Ildris minne er godt, hun betydde mye for mange!"