SYNLIG: Ingvild Brustad Skjelstad hadde refleksen i orden både på seg selv og sykkelen. Ikke alle var like flinke.

Markerte refleksdagen

Kjøreskolen Think Trafikk markerte årets refleksdag med å dele ut boller og kaffe til forbipasserende ved Sentrumsbygget. Også de uten refleks fikk.

Publisert

De hadde bunkret opp med kaffe og boller utenfor Sentrumsbygget, og delte ut reflekser til alle som passerte. Det er helt tydelig at mange i Oppegård kan bli flinkere.

– I hvert fall ungdommer aner nok ikke hvor dårlig man synes når man er ute i mørket. Men dette gjelder ikke bare ungdom. Voksne synder også. Det skal ikke mer til enn noen meter fra en buss til et tog, eller å skulle krysse en parkeringsplass fra bilen sin til butikken. Voksne er ikke noe mer synlige enn barn og unge, påpeker Eli Petterson fra Think Trafikk.

TENKTE SYNLIGHET: Kjøreskolen Think Trafikk ved Andreas Johansen, Eli Petterson og Nicolai Hedenskog stod parat og delte ut reflekser, boller og kaffe til forbipasserende.

Stor forskjell

Hun og kollegene fikk da også delt ut massevis av reflekser i løpet av noen aktive morgentimer.

– En refleks rundt armen gjør deg synlig på flere hundre meter i trafikken. Uten refleks kan det være snakk om bare noen få titalls meter. Folk går ofte i mørke klær og da synes man enda dårligere, sier Andreas Johansen.

Ifølge statistikken blir man flinkere, jo eldre man blir, men kan man noen gang bli for flink til å bruke refleks? Ikke ifølge Think-gjengen.

– Det er bedre med en for mye, enn en for lite. Det prøver vi å lære bort hver eneste dag til våre elever, sier Nicolai Hedenskog.

Godt forbilde

En av de som passerte standen var Ingvild Brustad Skjelstad. Hun hadde allerede refleksen i orden, både på seg selv og sykkelen.

– Det er kjempeviktig å bruke refleks disse månedene. Jeg prøver å gå foran som et godt eksempel for barna mine, sier Ingvild, før hun hastet videre i retning jobb.

Det var derimot langt fra alle som var like flinke som Brustad Skjelstad. En av få som turte å innrømme at han hadde glemt refleksen var Håvard Tvinnerheim.

– Jeg er villig til å innrømme mine feil, lo Tvinnerheim

Han lover at dette helt klart blir et viktig område for forbedring fremover.

– Jeg ser det jo hver eneste dag når jeg kjører bil at folk er veldig lite synlig. Men så er det å huske det selv hver dag som gående da. Jeg lover å blir flinkere nå, sa Tvinnerheim, før han hastet videre til toget.

LOVET BEDRING: Håvard Tvinnerheim kom refleksløs, men lovte at han skulle bli flinkere til å bruke refleks nå.

Mange får en vekker

På kursene de holder om mørkekjøring og synlighet, går trafikkskolen gjennom refleksbruk og synlighet, både teoretisk og praktisk. Mange får en vekker.

– Vi setter fokus på dette hver dag med elevene og prøver å forklare det fra begge perspektiver. For dette er et utrolig viktig grep, sier Hedenskog.

Og det var det bred enighet om også ute blant folket. Nå gjelder det bare å huske det videre også.

Powered by Labrador CMS