MORSOM DAG MED ALVORLIG BUDSKAP: - Alle barn har rett til å leke, og jeg ønsker å vise støtte sånn at alle barn skal ha den samme muligheten, sier Didrik Kalland Opsann (10) fra Kolbotn. Følg hashtaggen på Instagram for å se flere hopp, og bli gjerne med selv!

Hoppet for barns rettigheter

Nesten hundre barn hoppet for retten til å leke.

Publisert

Det er ikke alle barn i verden som har det like godt som de fleste barn har det i Norge, og det er viktig å sette fokus på barnas rettigheter. Rettigheten til å leke er en svært viktig rettighet, men ikke alle barn har muligheten til å leke fritt, slik de burde få gjøre. 

Dette ønsket SOS Barnebyer Norge å sette fokus på på Rush Trampolinepark på Rosenholm denne helgen.

Her kan du lese mer om temaet på hjemmesiden til SOS Barnebyer Norge

Populært

SPRETNE BARN: Nesten hundre barn var med og hoppet for #Medretttilåleke sammen med SOS-barnebyer i helgen. Følg emneknaggen på Instagram for å se flere hopp, og bli gjerne med selv!

Hele 100 barn hoppet og koste seg i den nyåpnede trampolineparken, men selv om det var lek og moro, var det også et alvorlig budskap. 

KOSTE SEG: Sara Libanos (11) var med og hoppet for #Medretttilåleke sammen med SOS-barnebyer. Følg hashtaggen på Instagram for å se flere hopp, og bli gjerne med selv!

 

Flere lokale barn var tilstede under trampolinestuntet. Et av dem var Sara Libanos (11) fra Oppegård.

– Alle barn har rett til å leke. Lek er en del av utviklingen til barn, og da er det viktig at barn ikke må jobbe hele dagen, sier hun.

– VIKTIG BUDSKAP: – Lek er viktig. Alle barn trenger en barndom som er god å tenke tilbake på, sier Sofie Storeng (11) fra Oppegård. Følg hashtaggen på Instagram for å se flere hopp, og bli gjerne med selv!

Barn har rett til lek

FNs barnekonvensjon gir ikke bare barn rett til beskyttelse, omsorg, skolegang og helsetilbud. Den sier også at alle barn har rett til fritid, hvile og ikke minst lek. SOS-barnebyer jobber over hele verden for at barn skal vokse opp i et trygt hjem med god omsorg.

– En fritid med mulighet til lek er helt nødvendig for at barn skal utvikle seg normalt både fysisk, mentalt og sosialt. Alle barn har rett til og trenger en hverdag hvor det er lagt til rette for at de kan holde på med aktiviteter som gir glede og mestringsfølelse, sier rådgiver for program og utdanning i SOS-barnebyer Ingunn Samdal Vikene.

Hun minner om at det er flere faktorer som fratar barn en hverdag med lek, blant annet fattigdom, barnearbeid og oppvekst preget av rus og vold.

Alt i alt var det en morsom dag med et godt budskap i trampolineparken denne helgen, så får vi håpe at fokuset kan hjelpe SOS Barnebyer Norge videre i det viktige arbeidet med å få barn i lek, uansett hvor i verden de bor.

Powered by Labrador CMS