ET GLIMT AV HVERDAGEN: Her et lite glimt av hvordan livet som utvekslingsstudent på Lanzarote har vært.

En opplevelse for livet

Utvekslingsperioden til de to lokale jentene som fikk vinterdrømmen oppfylt, nærmer seg slutten. Her er deres siste rapport til Oppegård Avis.

Nå begynner utvekslingen å komme til en slutt og vi begynner å skjønne mer og mer nå at det går veldig opp og ned når man er på en sånn lang utveksling.

De siste ukene har vi begge savnet Norge og villet tilbake til de gamle rutinene og den gamle hverdagen, så vi ser veldig frem til å komme hjem snart. Likevel har opplevelsen alt i alt vært veldig bra. Vi er veldig takknemlige for forholdene med vertssøsterene våre og skjønner nå hvor viktig det er å ha et bra forhold med vertsfamilien sin.

Skolen har vært en utfordring med alt når det gjelder språk, prøver og lærere som ikke kan engelsk, men med hjelp fra gode venner vi har fått, gjør det hverdagen litt lettere.

En opplevelse for livet

Denne utvekslingen er en opplevelse vi komme til å huske for alltid, og noe som har hjulpet oss begge veldig mye med forskjellige ting og kommer til å hjelpe oss mye videre i livet.

Selv om dagene ikke alltid har vært perfekte og vi flere ganger har villet hjem, angrer ingen av oss på at vi dro. Det har vært mange opp- og nedturer, noe av det beste har vært folka og det å lære om og oppleve en helt ny kultur. Det har jo heller ikke skadet at det er varmt og en fin øy.

Men til tider har vi ikke følt oss så inkludert, mye på grunn av språk, det er ikke så mange som kan flytende engelsk, men nå merker vi at veldig mange har forbedret seg og prøver mye mer noe vi setter stor pris på. Alt i alt vil vi si at språket har vært det som har vært mest utfordrende og det å passe ordentlig inn på skolen her, som vi gjør i Norge ettersom alle disse har kjent hverandre siden barnehagen.

– Gleder oss

Vi gleder oss masse til å komme hjem til gamle, kalde Norge, men tror det kan bli litt rart i starten akkurat som det var rart å komme hit først. Å bare gå rett tilbake til gamle vaner høres lett ut, men når du har fått nye vaner i to måneder, lært så mye nytt og hatt en helt annen kultur rundt deg hele tiden, tror jeg det blir uvant og komme hjem.

Vi begge har savnet folk fra hjemme og gleder oss til å se de igjen samtidig som vi kommer til å savne folk herfra.

Hilsen fra Ariana Lauvik Drage og Anna Frost Germeten

Powered by Labrador CMS