ENGASJERT: Anne Harehjeld har startet innsamlingsaksjon på Spleis.no. Hun vil hjelpe hunder og katter i Ukraina som har blitt alene på grunn av krigen.
ENGASJERT: Anne Harehjeld har startet innsamlingsaksjon på Spleis.no. Hun vil hjelpe hunder og katter i Ukraina som har blitt alene på grunn av krigen.

Samler inn penger for katter og hunder i Ukraina

Anne Harehjeld får vondt av de mange eierløse kattene og hundene som nå forsøker å overleve vinteren i Ukraina. I samarbeid med ukrainske venner har hun startet en innsamlingsaksjon.

Publisert

Anne Harehjeld fra Kolbotn har hjulpet to ukrainere med å finne sted å bo i Norge, samlet inn klær, og hun har bidratt økonomisk der hun kan. Nå har hun opprettet en innsamling for å hjelpe hunder og katter i Ukraina. Hun håper at flere vil bidra dersom hun tar saken til lokalavisa.

SPLEIS: Spleis er en måte å samle inn penger til noe som engasjerer deg.
SPLEIS: Spleis er en måte å samle inn penger til noe som engasjerer deg.

Godt i gang

– Jeg ser at folk gir. Selv om vi allerede har oppnåd målet på 10.000 kroner, så vil jeg fortsette innsamlingen så lenge som absolutt mulig. Dyrene har jo ingen stemme, sier oppegårdingen med det store hjertet for dyr.

Harehjeld startet en innsamling på Spleis som i utgangapunktet varer frem til den 6. februar, men denne er det mulig å forlenge.

Innsamlingen har hittil generert fortere enn forventet, men Harehjeld vet at det er mange dyr som trenger hjelp, og derfor vil hun ikke stoppe nå.

– Innsamlingen ble startet nå på lørdag og målet var å samle inn 10.000 kr. Nå er det samlet inn 10.250 kr, med 31 givere totalt, opplyser hun.

Men spleisen fortsetter videre.

– Første målet er oppnådd, men nå ble målet bare større, sier hun.

Ukrainske venner

Harehjeld forklarer at pengene fra Spleis kommer inn til henne, så organiserer hun de videre via ukrainske venner.

En av vennene er kommet til Norge, men den ukrainske forloveden til venninnen kommer ikke ut av landet.

Hun forteller at hennes ukrainske venner er like opptatt av dyrs velferd som henne selv.

– De hjelper frivillige i Ukraina med å gi hjelp og mat til dyrene. Dette er mennesker som gir husly til eierløse hunder og katter som har mistet alt.

Dyrene sier hun at kommer i flokker til de frivillige.

– Vi må huske at dette er dyr som har mistet alt. Både eierne og hjemmet sitt. Dyr som i utgangspunktet har hatt det godt, og som nå er desperate, sier hun.

– Det er trist. Jeg brenner for dette.

DYREVENN: Harehjeld er svært glad i dyr og sier det gjør vondt å se dyrene som lider i Ukraina.
DYREVENN: Harehjeld er svært glad i dyr og sier det gjør vondt å se dyrene som lider i Ukraina.

Holdt på i flere år

Harehjeld forteller at det er flere frivillige i Ukraina som tar seg av eierløse hunder og katter.

– De jobber døgnet rundt for å redde dyrene, men de mangler jo penger.

Og hun påpeker at alle pengene kommer helt frem dit de skal.

– Det er viktig for meg er at folk må vite at jeg garanterer at pengene kommer til dyrene hundre prosent. Disse frivillige har holdt på i flere år, sier hun.

Hjulpet to ukrainske katter i Norge

Den engasjerte kvinnen fra Kolbotn har allerede rukket å hjelpe to ukrainske katter også her i Norge. To katter ble med sine eiere når flukten gikk til Norge, men de gikk ikke overens, dermed måtte den ene katten omplasseres.

– Den ene bor med eieren sin, den andre ble omplassert og bor nå i et godt hjem i Tjøme, forteller hun.

Hun sier hun fikk god hjelp fra matilsynet når kattene skulle omplasseres.

– Jeg er en utrolig dyrkekjær person. De ligger mitt hjerte nær, og det er grusomt med alle bildene vi nå ser. De har ingen stemme. Jeg har jo også samlet inn klær til mennesker fra Ukrania, men nå er det dyrene jeg tenker på.

Dersom du ønsker å bidra til Spleisen finner du den her, eller se Spleis.no.

Powered by Labrador CMS