REAGERER: Ola Toftdahl i Svartskog Vel er ikke overbegeistret over VA-løsningene for Bålerud og Svartskog.

– Alle må betale

– Etableringskostnadene knyttet til VA-anlegget på Bålerud bør fordeles over alle i hele kommunen, sier styremedlem i Svartskog Vel, Ola Toftdahl (49).

Publisert

Nylig kunne du lese i Oppegård Avis at beboerne på Bålerud på Svartskog, som snart skal bygges ut, kan få en gigantregning i posten for en kommunal vann- og avløpsordning.

Kommunen vurderer å innføreto nye gebyrsoner på Bålerud for å dekke drifts- og etableringskostnadene i forbindelse med det nye VA-anlegget. Ifølge kommunen vil årsgebyrene for de berørte områdene bli to til tre ganger høyere enn for resten av kommunen, og vil trolig utgjøre omtrent 20.000 kroner pluss mva per bolig.

 Reagerer kraftig

ENGASJERT: – Det er urettferdig at flere som har investert i nye anlegg eller oppgradert de gamle anleggene, skal nå betale like mye som dem som ikke har gjort noe. De nye anleggene vil ha en fullgod funksjon i 20 til 30 år fremover, sier Ola Toftdahl.

En av dem som reagerer, er styremedlem i Svartskog Vel, Ola Toftdahl.

– Bålerud-saken har pågått så lenge og blitt så tung at vi føler den har blitt en prestisjesak for lokalpolitikerne. Vi føler de har bestemt seg for å etablere det nye VA-anlegget uansett kostnadene, ulempene og konsekvensene den nye ordningen vil føre til for beboerne, sier Toftdahl.

SEPTIKTANK: Innbyggerne på Svartskog bruker i dag slike septiktanker, egne små kloakkrenseanlegg for oppsamling av toalettavfall.

Kostbart

Toftdahl er en av mange beboere som kan risikere å få en ubehagelig regning i postkassen.

– Vi har en familie på fem medlemmer. I 2014 betalte vi 10.000 kroner for tømming per år, i fjor betalte vi 15.000 kroner, og fra i år blir det snakk om 20.000 per år. Tilkoblingen til det kommunale ledningsnettet vil koste oss omtrent 10.000 ekstra per år, så økonomien til min familie vil ikke bli så mye påvirket som følge av dette. Vi klarer å betale noen hundre kroner ekstra per måned, men det finnes andre grupper mennesker på Bålerud som kan bli rammet som følge av dette, blant annet pensjonister og småbarnsfamilier, påpeker han.

Får støtte

Toftdahl får støtte fra Svartskog-entusiast og Venstre-politiker Inger Johanne Bjørnstad. I et debattinnlegg på oavis.no, stiller hun spørsmål ved høringsprosessen, som pågår i disse dager.

– Er det en rettferdig kostnadsfordeling å pålegge noen få så store ekstra kostnader når de i mange år har gjort det de har fått pålegg om?, er et av spørsmålene hun stiller i debattinnlegget du kan lese nå på oavis.no

PS: Hva mener du om saken? Send inn ditt debattinnlegg til debatt@oavis.no

Powered by Labrador CMS