TOMMEL OPP: Svartskog-barna og mamma Maja S.K. Ratkje gir tommel opp for buss med belter, etter å ha kjempet for belter i lang tid.

Endelig beltehelter

Barn og foreldre på Svartskog har ventet lenge på å få bussbelter på skolebussen. Nå har de endelig kommet.

Publisert

Etter press fra både kommunen og foreldre på Svartskog, snudde Ruter og fant en løsning. Fra og med februar er bussene på linje 86 utstyrt med belter.

Maja S.K. Ratkje, en av de engasjerte foreldrene fra Svartskog. MDG-politikeren er ansvarlig for Facebooksiden «gi oss skolebuss med sikkerhetsbelter», og har har gått i bresjen for kampen om belter på skolebussen.

– Vi er kjempeglad for at vi har blitt hørt, sier Ratkje.

Tryggere

Barna som tar skolebussen til og fra Svartskog hver dag, er også glade for at det har kommet belter på bussen.

– Det er veldig bra at de har kommet. Jeg føler meg litt tryggere nå, sier Ariana Lauvik (10), mens hun fester beltet.

BELTEBUSS: Nå er det endelig busser med belter som frakter skolebarna til og fra Svartskog.

Det eneste hun synes er dumt er at noen av beltene bare går over magen.

Les også: Nå blir det belter på bussene på Svartskog

– Det beste hadde vært om alle beltene gikk over skulderen, men det er bra at vi har belter i hvert fall, sier den fornuftige tiåringen.

Bussjåfør Moussa Asartan, er også fornøyd med at det er belter på bussen han kjører hver dag. Han roser barna for å være flinke til å bruke dem.

– Jeg synes selvfølgelig det er bra at jeg kjører med belter, og de er veldig flinke. Jeg trenger ikke si at de skal ta dem på, sier Asartan.

NB! Saken fortsetter under bildet!

TRYGGE OG GLADE: Sedine Øyjordet Christensen (10) og Ariana Lauvik (10) er veldig glade for å ha fått belter på bussen.

Lyttet til bekymringene

Årsaken til at bussene på linje 86 ikke har hatt belter, er fordi Svartskog er definert som et bynært område, og det er dermed ikke krav om bussbelter. Ruter har likevel valgt å sette inn busser med belter.

– Vi lyttet til de bekymringene vi i høst mottok fra elevene og foreldrene på bruk av bybuss uten setebelter i dette området, og besluttet å sette inn busser med setebelter på 86-linjen, sier pressevakt i Ruter, Cathrine Myhren.

Les også: Krever belter på skolebussene

Det har vært mye engasjement rundt saken, og Ruter er fornøyde med utfallet.

FORNØYD: Cathrine Myhren i Ruter er glad for at det er blitt en løsning.

– Vi er glad for at vi i samarbeid med vår operatør fant frem til en løsning som gjør at vi har tilgang til to busser med setebelter som vi nå i februar satt inn på ruten. Vi har jobbet med ulike løsninger i høst, og er veldig glade for at en endelig løsning som flere ønsket seg nå er på plass. sier Myhren.

 

Powered by Labrador CMS