FORNØYDE: For en innsats! Her ser du jentene våre i Berlin. En fornøyd trener Ine Barlie bak i midten. Foran fra venstre Lily Morken, Sofia Aak, Vilde Ladstein og Julie Dalsbotten
FORNØYDE: For en innsats! Her ser du jentene våre i Berlin. En fornøyd trener Ine Barlie bak i midten. Foran fra venstre Lily Morken, Sofia Aak, Vilde Ladstein og Julie Dalsbotten

Sterke resultater i Berlin

Fire jenter fra Kolbotn IL presterte sterkt på kvinnemesterskap i bryting.

Publisert

Kolbotn idrettslags brytegruppe stilte med 4 ungdomsjenter i denne turneringen som ble arrangert for 11. gang. Disse fire var Julie Dalsbotten i 49 kilo, Lily Morken 52 kg, Vilde Ladstein 56 kg og Sofia Aak 60 kg. Dette er tredje året på rad vi stiller til start i denne turneringen som kun er for jenter/kvinner.

I år var det innveid 115 ungdomskvinner og 20 seniorkvinner lørdag. Tilsammen var det 300 kvinnelige brytere med fra 18 nasjoner denne helgen.

14 deltagere i vekten

I Julie Dalsbotten sin vekt var det 14 deltagere, i Lily Morken sin var det 17, i Vilde Ladstein  sin var det 21 og i Sofia Aak sin var det 20.

Julie startet med en 8-0 og fallseier etter 1.09 over Pauline Neumerkel, Ringer verband Sachsen. I andre kamp vant Julie10-0 over Julia Michalska fra Polen eter 1,58. I tredje kamp vant hun på fall mot Anna Zeutschel fra Tyskland. Neste kamp var også mot en tysk jente, Jasmina Liolios, Julie fikk in sine flotte benangrep og scoret raskt 10 poeng og vant på teknisk overlegenhet etter 1,11.

PS! Saken fortsetter under bildet!

I KAMP: Julie Dalsbotten i kamp mot en tysk motstander i 49 kilos-klassen-.
I KAMP: Julie Dalsbotten i kamp mot en tysk motstander i 49 kilos-klassen-.


I semifinalen ble det tøft og veldig jevnt mot tyske Anastasia von Steuben. Det var 2-2 på poeng 10 sekunder før kampslutt. Julie ville ha tapt på 2-2 fordi hun hadde scoret sine to poeng først. Julie satset og ga alt de siste sekundene og klarte å komme bakpå motstanderen sin da det var 3 sekunder igjen og vant dermed kampen 4-2.

I finalen som var Julie sin sjette kamp for dagen møtte hun en sterk og litt eldre motstander fra Tyskland, Emely Selinger. Julie prøvde på benangrep, men ble stoppet og motstanderen fikk Julie i fallsituasjon og klarte å legge Julie på ryggen etter kort tid.

En sølvmedalje i dette selskapet er veldig bra. Julie har all grunn til å være fornøyd. Hun bryter veldig godt og er flink til å fullføre grep og angrep. Det er bare å fortsette å jobbe systematisk på brytetreningene og styrketreningene så vil Julie hevde seg høyt oppe i internasjonale mesterskap også.

PS! Saken fortsetter under bildet!

STO PÅ: Lily Morken klar for sin andre kamp.
STO PÅ: Lily Morken klar for sin andre kamp.

Måtte kjempe

Lily brøt i 52 kg hvor de var 17 deltagere. Lily møtte tyske Adelheid Przbylak i sin første kamp. Den tyske jenta var sterk, men Lily var den som førte kampen i starten. Lily prøvde på et hodefall, men ble kontret og kom selv i fallsituasjon. Lily kjempet hardt for å komme ut, men måtte gi tapt og tapte etter 1,17. I sin andre kamp møtte Lily sterke og gode Olivia Forsberg fra Sverige.

Lily brøt godt og Olivia måtte kjempe for sine poeng. Lily tapte 12-0 på poeng etter 2,33. Dermed var Lily ute av konkurransen. Lily har mange gode angrep og stor vinnervilje. Hun mangler en del tekniske ferdigheter som vi må jobbe videre med. Hun har ikke drevet med bryting i så mange år ennå. Hun er treningsivrig og har gode venninner å trene med. Dette vil hjelpe henne videre til å nå langt og oppnå gode resultater nasjonalt og internasjonalt.

Brøt bra

Vilde Ladstein stilte i 56 kg som var den største vekta i ungdomsklassen. Hun møtte først Julia Molinska fra Polen. Vilde brøt bra mot sin eldre motstander og scoret 2 poeng på henne. Vilde tapte dessverre 10-2 og på fall etter 1,39. I neste kamp brøt Vilde mot Ellen-Marie Müller fra Tyskland.

FIGHTER: Vilde Ladstein i blå drakt. Akkurat gitt bort to poeng til motstanderen sin. Stod godt imot i denne situasjonen.
FIGHTER: Vilde Ladstein i blå drakt. Akkurat gitt bort to poeng til motstanderen sin. Stod godt imot i denne situasjonen.

Vilde lå under 2-6 etter første omgang etter å ha kommet bakpå motstanderen en gang. Vilde klarte å score 2 poeng til, men måtte gi tapt på teknisk overlegenhet for en god, eldre motstander 14-4. To tap betydde over og ut for Vilde i denne turneringen. Vilde er sterk og har utrolig vinnervilje og vil nå langt hvis hun fortsetter å trene jevnt og trutt og delta jevnlig i konkurranser. Vi må jobbe videre på teknikker som kan hjelpe Vilde til å få motstanderene i fallsituasjon dersom hun ligger under på poeng og trenger poeng på slutten av kamper.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Jobbet hardt

Sofia Aak brøt i 60 kilos klassen. Her var det 20 deltagere. Sofia startet med å vinne sikkert over tyske Jenny Blachut, 10-0 etter 2,58. I andre kamp vant Sofia 6-0 mot tyske Marie Trautmann. I tredje kamp møtte Sofia sveitsiske Laetitia Muespach. 

I AKSJON: Sofia Aak mot en av sine tyske motstandere i 60 kilo.
I AKSJON: Sofia Aak mot en av sine tyske motstandere i 60 kilo.

Sofia fikk til et nydelig 4 poengs benangrep og fikk dyttet motstanderen ut av matta. Ledet dermed 5-0 til pause. Sofia fortsatte å ta score poeng på fine dukninger og vant kampen 11-0 etter 3.58. I den fjerde kampen ble det tøff motstand for Sofia mot polske Sylwia Martyka. Sofia ledet 1-0 til pause.

Etter pause fikk motstanderen inn 6 poeng på å få Sofia ned og komme bakpå ryggen hennes. Sofia fikk inn et 4 poengsgrep, men det var litt for sent og hun tapte kampen 5-6. I siste kamp i gruppa møtte Sofia sterke ungarske Anna Szel. Sofia ble for svak mot Anna og tapte 10-0 etter 51 sekunder. I kampen om 5. og 6. plass møtte Sofia sveitsiske Miriam Lötscher. Den sveitsiske jenta hadde en passiv brytestil og holdt armen til Sofia fra utsiden. Det var Sofia som fikk tilsnakk fra dommeren at hun var passiv. Den sveitsiske jenta holdt armen , men gjorde ikke mye derfra.

PS! Saken fortsetter under bildet!


Det var Sofia som var aktiv og forsøkte. Sofia ble dermed åpen for kontragrep fra Miriam og tapte til slutt 10-0 etter 3,15. En flott 6. plass til Sofia som viser at hun er blant de beste i sin vektklasse i Europa og at marginene er små.

Vi må jobbe mer på å løse hvordan score poeng på passive, sterke motstandere. Og videre på andre tekniske finesser og styrke. Så vil marginene tippe Sofias vei.