Kolbotn vs. Ski

UGRESS OG SØPPEL: Det var søppel og ugress på parkeringsplassen utenfor Oppegård rådhus 2. mai.

Legger ansvar på innbyggerne

Ordfører Hanne Opdan synes det er trist at søppel kastes utenfor søppelkassene. – Her har den enkelte et eget ansvar, sier hun.

Publisert

De fleste av oss liker å ha det pent rundt oss og rydder opp etter oss. Mitt inntrykk er at de aller, aller fleste rydder opp etter seg enten det er på rasteplasser i naturen, parker eller andre uteområder, sier Opdan.

Samtidig synes hun det er trist at søppel kastes utenfor søppelkassene.

Her har den enkelte et eget ansvar. En god kommune skapes av alle som bor og jobber her, sammen, sier hun.

Les også: Skeiv satsing på tvillingbyer?

Kjenner ikke igjen beskrivelsen

Etter oppslaget i Oppegård Avis dro ordføreren selv en tur til Kolbotn og plukket søppelet i rådhusparken.

PLUKKET OPP: Ordføreren var innom Kolbotn søndag 3. mai og plukket opp søppelet ved det aktuelle stedet, avbildet i Oppegård Avis.

Søppel på bakken er ikke bra, men jeg kjenner ikke igjen beskrivelsen av at søppel flyter. Det var tydelig to stykker som har vært på Mc Donalds og kastet restene utenfor søppelkassen. I tillegg noe en tom sigarettpakke og noe smårusk som jeg også plukket opp, sier Opdan. 

Oppegård Avis har i den siste perioden fått flere henvendelser fra innbyggerne vedrørende forsøplingen flere steder i Kolbotn sentrum.

I forbindelse med dette har vi også stilt flere spørsmål til kommunen ved virksomhetsleder i Vei og park, Gry Larsen, vedrørende søppeltømmingen i Ski og på Kolbotn. Vi avventer svar innen førstkommende mandag.

Les også: Har ikke flere stemorsblomster igjen

Skal være klart neste uke

Ordføreren har valgt å ikke kommentere noe om den ujevne fordelingen av utsmykkingen av "tvillingbyene" Ski og Kolbotn i form av blomster, og har heller ikke nevnt noe om ugresset som ikke lukes i Kolbotn sentrum.

Det har lenge vært vakre store urner med vårblomster foran og rundt Kolben og ned til Kolbotnvannet, påpeker ordføreren.

Arbeidet med den nye minneplassen ved Jan Baalsrud plass og beplanting der skal etter planen være klart innen den førstkommende uken, til minnemarkeringen 8. mai, ifølge Opdan.

Det er nok grunnen for at det ikke er plantet noen blomster ved den tidligere plassen (red. anm.: minneplassen ved Oppegård rådhus), sier ordføreren.

Powered by Labrador CMS