SPERRET AV: Bryggen har vært sperret av i en uke som følge av fare for trefall. I dag skal ansatte fra Vei og park fjerne delen av det store treet ved bryggen.

Skal fjerne delen av treet

Det er fortsatt fare for trefall ved bryggen på Kolbotn, så delen av det store treet skal fjernes i dag.

Publisert Sist oppdatert

Etter flere dager med mye nedbør ble det meldt om et tre som var i ferd med å falle over bryggen i Veslebukta. Det aktuelle treet er en flott svartor, som er en art i bjørkefamilien som danner store trær. De kan bli inntil 15 meter høye og med tjukke stammer.

Ifølge virksomhetsleder Gry Larsen i Nordre Follo kommune ble Vei og park-avdelingen gjort oppmerksom på dette midt i høstferien.

– Som følge av noe ferieavvikling har området ved det aktuelle treet vært sperret av siden onsdag 7. oktober, sier hun.

SVARTOR: Det store treet er en flott svartor.

Brukte en uke på å innhente svar

SKILT PÅ STEDET: Bryggen har vært sperret av siden onsdag forrige uke.

Larsen sier at i utgangspunktet er det ønskelig å bevare alle store trær i kantsonen langs Kolbotnvannet, blant annet som følge av naturmangfoldet.

– Ved hendelser som dette skal en intern rutine om hugst i kommunen følges. Det innebærer at avdelingen Vei og park må ha dialog med andre virksomheter i kommunen før vi iverksetter tiltak. Vi har nå svarene vi trenger, og vil begynne tiltak på treet i dag, onsdag 14. oktober. Vei og park vil da fjerne den delen av treet som er nødvendig for å sikre området.

Powered by Labrador CMS