VELFORTJENT: Kolbotns Joakim S. Rusvik med Allsidighetsskjoldet som slående bevis på at han er Norges mest allsidige bryter.

Han er Norges mest allsidige bryter

Og Joakim S. Rusvik har denne plaketten som bevis på dette! Han fikk stor heder i Greverudhallen forrige helg!

Publisert

Resursbank Bank Fristil Open 2017 ble arrangert i Greverudhallen søndag den 26. november. Dette var det første fristilstevnet som har blitt arrangert i Norge siden 1953, og det var selvfølgelig naturlig å legge stevnet til brytingens storstue i Norge, nemlig Oppegård og til Kolbotn IL. 

I mesterskapet ble Victor Jairo Grøneng historisk med den første, norske fristilseier på 64 år, men det var også en annen som hadde mer enn god grunn til å juble, nemlig Joakim S. Rusvik.

Norges mest allsidige

Umiddelbart før den offisielle premieutdelingen startet i Greverudhallen, ble han kalt frem av speaker Rolf Røtnes for å innta øverste trinn på prispallen. Der ble han utropt til Norges mest allsidige bryter, og mottok det nyinnstiftede Allsidighetsskjoldet.

Les også: Godt gjennomført NM

Noen minutter senere ble han igjen kalt frem til premiepallen, denne gang for å motta gullmedaljen for seier i 130 kilosklassen i Norges første offisielle brytestevne i fristil på 64 år.

NB! Saken fortsetter under bildet!

PALLEN: Joakim Rusvik øverst på pallen med Andre Castellan, Bergen BK på sølvplass og Stian Navestad Mikalsen fra National i Sarpsborg som bronsevinner.

Dekorativt skjold

Det dekorative skjoldet til vinneren er laget av fangene på Ila kretsfengsel og har 48 små metallskiver festet på fronten. Årets vinner får navnet inngravert og beholder skjoldet frem til neste kåring om et år.

– Hvilken brytestil er favoritten, Rusvik?

– Jeg tror nok det er sumo, men grunnlaget mitt har jeg selvfølgelig fra gresk-romersk. Å delta på flere fronter gir variasjon og god opparbeidelse av styrke, smidighet og teknikk. Dette var gøy, sier den nybakte førstegangsvinneren av Allsidighetsskoldet, beviset på at han er Norges mest allsidige bryter.

Les også: Rett opp på tabelltoppen

Premierestevnet i Greverudhallen samlet forøvrig 43 deltagere fra 13 klubber, det ble utkjempet 42 kamper og i tillegg gikk det 5 ekstrakamper. Et morsomt innslag var at gutter og jenter i et par klasser med liten deltagelse brøyt sammen i miks-klasse.

Men akkurat for Joakim S. Rusvik, ble denne dagen noe helt spesielt. 

VELFORTJENT: Kolbotns Joakim S. Rusvik med Allsidighetsskjoldet som slående bevis på at han er Norges mest allsidige bryter.

PS! Les mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 30. november!

 

Powered by Labrador CMS