ET FANTASTISK TEAM: Kolbotns brytere slutter aldri å imponere! Nok en gang har de markert seg i et stort stevne.
ET FANTASTISK TEAM: Kolbotns brytere slutter aldri å imponere! Nok en gang har de markert seg i et stort stevne.

Markerte seg sterkt i prestisjetungt mesterskap

Kolbotn-bryterne virker nærmest ustoppelige!

Publisert

Västerås bryteklubb avholdt Mälarecupen for 50. gang sitt tradisjonelle brytestevne over to dager i helgen 5.-6. november.  I år var det 775 innveide brytere fra 13 forskjellige land.  Kolbotn stilte totalt med 16 brytere i forskjellige aldersklasser og med fire av disse fra elitesatsingen Team 2020.

USA stilte med 23 brytere, 15 seniorer og resten i aldersbestemte klasser

Kolbotn stilte med fem brytere i seniorklassen:

God innsats

Rasul Abudlaki er ung og ennå uerfaren og tapte sin første kamp i klassen 66 kg mot tyskeren Søren Stein 8-0 og neste mot Nawid Halzidani 6-15, men god innsats av Rasul som stadig tar nye steg.

Fra elitesatsingen Team 2020 stilte vi med Sebastian Aak(75kg), Vegard Jørgensen(71kg), Håvard Jørgensen(66kg) og Brage Haugmo Ringheim(75kg).

Sebastian er en underholdende offensiv bryter å se på, som alltid byr på høye luftige kast, men samtidig er sårbar defensivt.  Han startet med å «kjøre» over amerikaneren Guiseppe Rios deretter svensken Daniel Mårtensen hvor han vant begge matchene med teknisk overlegenhet.  I neste møtte han den erfarne dansken Fredrik Ekstrøm som klarte å nøytralisere Sebastian slik at han ikke kom til, og tap 10-1 for Sebastian.  I neste møtte han den gode bryteren Khalid Kerchev som ble for sterk og tap 14-3 og Sebastian endte på en syvende plass.

Brage Haugmo Ringheim møtte i sin første match svensken Fredrik Borg og vant sikkert 3-0.  I neste møtte han amerikaneren Corey Fitzgerald der han hadde full kontroll og vant sikkert 8-0. Deretter Belgieren Aboubakr hvor han vant 3-2 etter en tett match. I neste match møtte han den erfarne svensken Johan Hedberg som han slo 4-2 og dermed klar for finale.  I finalen ventet den rutinerte dansken Fredrik Ekstrøm hvor det ble en tett og hard kamp der Brage dro hjem seieren med sifrene 3-1 og enda en gullmedalje til Kolbotn.

Startet knallsterkt

Vegard Jørgensen startet sterkt med to solide seire mot svenskene Max Rikhol og Erik Persson, men i neste møtte han amerikaneren Logan Kass som var uortodoks og Vegard slet med å finne ut av, og tapte 8-0 etter en svak match av Vegard. I neste match vant han en sikker seier over svensken Babar Ali og dermed klar for bronsefinale.  I bronsefinalen møtte han den sterke ukraineren Boghan Kabyn som vant 8-0 og en 4.plass til Vegard.

Håvard Jørgensen startet mot svensken Simon Sjøstrøm og vant sikkert, deretter møtte han den Ukrainske «tanksen» Dmytry Kosenok, der Håvard med balanse og smartness utmanøvrerte den sterke ukraineren og vant 8-0. Deretter 8-1 over dansken Mikkel Lassen. 

Så møtte han svensken Erik Soini, som Håvard tidligere har slitt med, men etter en tett match vant Håvard 3-1.  Deretter 7-0 over Finnen Veeti Leskinen, og Håvard var klar for finalen.  Her møtte han amerikaneren Austin Morrow som hadde vunnet stort alle sine kamper frem til finalen.  Men her var det stopp for amerikaneren, Håvard tok tidlig ledelsen og styrte sikkert mot seier 4-2 og en sterk og fortjent gullmedalje til Håvard.

STERKE KARER: Brage Haugmo Ringheim og Håvard Jørgensen er to markante brytere i Kolbotns brytegruppe.
STERKE KARER: Brage Haugmo Ringheim og Håvard Jørgensen er to markante brytere i Kolbotns brytegruppe.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Nest beste klubb

Kolbotn med sine to gullmedaljer og en 4. og 7. plass ble nest beste klubb i seniorturneringen, bak Ukraina og likt med Hviterussland, med USA på plassen bak. For alle klasser ble Kolbotn 10. beste klubb.

Vi har et sterkt trenerteam med hovedtrener Lars Rønningen, teknikktrenere Bagir Bogdanovs og Terje Nord som sørger for kvalitet på treningene.  Dette viser klubbens elitesatsing er på rett vei, med disse gode resultatene håper vi at bedrifter i Oppegård ønsker å være med på vår satsning fremover mot OL i 2020.

I aldersbestemte klasser var det med fem jenter og seks gutter. I den yngste jenteklassen Flicor Yngre 42 kg, fikk Hedda Ophaug tre kamper, hun vant den første på poeng med to fine hodefall, tapte sin andre og vant den siste på poeng etter en spennende kamp som endte 10-10.

Dermed ble det en flott andreplass på Hedda. Vilde Ladstein brøt i Flickor Äldre 57 kg, med 17 deltakere, og ble nummer fem. Hun viste god bryting i sine fem kamper og vant to av de på fallseier. Julie Dalsbotten, Lily Morken og Sofia Aak brøt i Kvinner Ungdom. Lily ble nummer 10 etter to kamper mot tøffe svenske jenter, Julie Dalsbotten tapte sine to kamper og ble nummer 5, og Sofia møtte en finsk og to svenske jenter. Her ble det en seier og ett tap innledningsvis, som gav Sofia en bronsekamp som hun vant.

Maritn Aak og Anzor Musaev brøt i Knattar 29 kg med 26 deltakere. Her ble det av begge guttene vist god og underholdene bryting. Marin vant to og tapte to kamper og ble numer 6, mensd Ansor tapte to og vant en og ble nummer 14.

I klassen Pojk hadde vi fire gutter som deltok. Victor Grøneng i 42 kg klassen, vise igjen god bryting og vant sine fire første kamper. Deretter ble det et knepent tap 6-5 og tap i kampen etterpå.

Det gav Victor en fin femteplass. Marius Dalsbotten hadde denne gangen gått opp i 53 kg vekten, og møtte flere motstandere som var større, men han viste god bryting og fikk bryte seks kamper, der det ble seier i de de første to og fjerde kamp. Marius ble dermed nummer 5 i klasse,

Effektiv bryting

I 59 kg klassen brøt Elias Moen og Hermund Ophaug. Elias ble nummer fire etter å ha viste effektiv bryting mot sine motstandere i de første kampene. I kampen om bronsen endte med tapte mot Simon Borkenhagen fra AK77, dette var samme motstander som Hermund hadde tapt mot tidligere på dagen.

Hermund vant en kamp, men møtte også vinneren av stevnet Jonas Møller fra Danmark. Hermund fikk inn poeng mot begge sine motstandere etter god bryting, men de var denne gangen for gode, og Hermund endte på en tiende plass.

Trener Martin Dalsbotten og Ine Barli er fornøyd med innsatsen til bryterne i helga, og god bryting dette året gjør at Martin, Victor, Marius, Hermund, Elias, Julie og Sofia er uttatt til å bryte i Glenton første helgen i desember. Dette er et stevne der alle i vekten møtes (maks 10 brytere per klasse), og et tøft stevne de ser fram til. I tillegg er Vilde og Anzor reserver hvis noen av de uttatte trekker seg.