FOR ET TEAM: Kolbotns Team 2020 satser mot OL i 2020. I mellomtiden markerer de seg sterkt i flere internasjonale stevner.
FOR ET TEAM: Kolbotns Team 2020 satser mot OL i 2020. I mellomtiden markerer de seg sterkt i flere internasjonale stevner.

Dro til Tallin for å kjempe mot verdenseliten

Kolbotn-bryterne i Team 2020 satser for fullt. Nok en gang har de markert seg i et internasjonalt stevne.

Publisert

Sesongen er for fullt i gang igjen for Kolbotn-bryterne og elitesatsingen «Kolbotn bryting Team  2020» har startet kamp sesongen. 

Tre av bryterne, Vegard Jørgensen, Alexander Burger og Brage Haugmo Ringheim har vært på en ukes samling i Estland sammen med brytere fra flere øst-europeiske land. I de fleste øst-europeiske land er bryting en stor idrett med mange utøvere og da spesielt i Russland, der de har over 6 millioner brytere. 

På lørdag var det arrangert en UWW-turnering (UWW, internasjonale bryteforbundet) hvor våre utøvere skulle delta.  Sigmund Widerberg, Kolbotn, kom også ned for å delta på turnering. Det stilte utøvere fra syv forskjellige nasjoner, med flere utøvere i verdenseliten.

Først ut

KJEMPER: Vegard Jørgensen er sterk på matten.
KJEMPER: Vegard Jørgensen er sterk på matten.

Vegard Jørgensen var først ute av Kolbotn-bryterne i 66 kg og møter Kosenok fra Ukraina i første match.  Etter første omgang ligger han under 2-0 etter en tett omgang.  I annen omgang skrur Vegard opp tempoet går inn i clinch og kaster ukraineren på fall og en sterk seier til Vegard. 

I neste match møter han Mahonen fra Finland. Her vinner Vegard 7-4 etter sikker bryting.  Vegard er nå klar for finalen, der møter han årets verdensmester i J23, Mateuz Bernatek fra Polen. Blir en tett og tøff match der Vegard er tett på og presser polakken, men uten å klare å score poeng. 

Ender 7-0 til polakken, poengsummen gir et noe feil bilde av kampen, men en sterk prestasjon og en viktig sølvmedalje til Vegard og Kolbotn.

Comeback

Neste mann ut er Sigmund Widerberg i 98 kg som gjør comeback etter å ha vært borte fra brytinga noen år. Han får en tøff trekning og møter en av de beste russiske bryterne i denne vektklassen. Blir en kort match der Sigmund taper på fall.  I neste match møter Sigmund Makinen fra Finland, også han blir for sterk og vinner 9-0.  Men godt å ha Sigmund tilbake igjen og med litt mer trening så forventer vi bedre resultater.

Vi stiller med 2 mann i 75 kg-klassen, Brage Haugmo Ringheim og Alexander Burger. 

Først ut er Alexander som møter en erfaren russer, som er russisk mester. Alexander bryter tett og jevnt med russeren, men klarer ikke å få inn noen poeng på russeren og taper 3-0. 

Russeren blir også vinner av vekta.  I neste match møter han årets nordiske mester Teromaki fra Finland. Også denne en tett match der finnen vinner 4-0, hvor Alexander sliter med å finne åpninger.

 Vant i første match

Siste mann ut fra Kolbotn er Brage Haugmo Ringheim som i første match møter Freiberg fra Estland og vinner 10-1, neste match mot Kolcovs fra Latvia taper han 8-0.  Vinner neste mot Valis fra Estland 3-0.  Og er i bronsefinale mot Teromaki fra Finland der han taper 5-0 og en 4. plass til Brage. 

Deltok også i Sverige

Kolbotn stilte også med en utøver fra «Kolbotn Team 2020»  i Cup Klippan, en turnering i Sverige med flere deltagende land der også USA stilte.  Sebastian som er kjent som en «kastemaskin» og alltid er offensiv, møtte i første kamp i 75 kg-klassen Jesse Porter fra USA, som ble for sterk og Sebastian tapte 8-0.  I neste møtte han Michael Donato der han vant på fall.  Neste match møter han den gode svensken Kerchiev, som også vant klassen, hvor han taper 12-4 og er ute av turneringen, etter sterk bryting.

Hovedtrener Lars Rønningen og teknisk trener Bagir Bogdanovs var spesielt fornøyd med Vegard Jørgensen som viste imponerende bryting mot sterke motstandere i Tallin. 

Brage og Alexander var noe under det man forventet, men neste helg venter et stort internasjonalt stevne i Sverige med over 800 deltagende brytere og nye muligheter.

«Kolbotn bryting Team 2020» er Kolbotns elitesatsning frem mot OL i Tokyo 2020, vi har nå en gruppe med utøvere som kan hevde seg i verdenstoppen.  For å kunne nå vårt langsiktige mål om å ha med en eller flere utøver i OL 2020, trenger vi samarbeidspartnere slik at vi kan delta i samlinger og stevner i utlandet, hente inn sparringspartnere. 

Vi ønsker i første rekke å henvende oss til lokale bedrifter på Kolbotn og i Follo for å få til et samarbeid.