KNALLSTERKE: Håvard Jørgensen (t.v.) og Sebastian Aak tok begge medaljer.
KNALLSTERKE: Håvard Jørgensen (t.v.) og Sebastian Aak tok begge medaljer.

Sterk prestasjon

Det ble ett gull og to sølv i Nordisk mesterskap i Kolding for Kolbotn-bryterne.

Publisert

Lørdag 27. og søndag 28.mai var det Nordisk mesterskap i bryting for ungdom og junior i Kolding i Danmark. Den norske troppen besto av 35 brytere, der syv brytere var fra Kolbotn. Det ble gull til Håvard Jørgensen og sølv til Sebastian Aak og Sofia Aak.

I gang

Håvard brøt i junior 66 kg og vant sine fire kamper i innledende gruppe, og det ble et helnorsk oppgjør mot Morten Thoresen. Til pause sto det 2-2, men Håvard brøt godt i andre periode, og sikker poengsanking gav en flott 11-3 seier til Håvard. Neste kamp på samme matte var Sebastian Aak mot Albin Olofsson fra Sverige.

Ut i andre omgang var stillingen 6-6, og vi håpet på et fint kaste fra Sebastian, i stedet var det Albin som fikk til et godt kast, og la Sebastian på fall. Før dette hadde Sebastian vunnet to kamper på fall og to på teknisk overlegenhet uten at motstanderne hadde fått inn noen poeng.

God flyt

Lørdag var det fem Kolbotn brytere på matta. Sofia Aak i Kvinner 60 kg fikk tre kamper. Hun ble nummer to eter Estiske Viktoria Vesso. Julie Dalsbotten brøt i Kvinner 52 kg, hun tapte første kamp 4-4, deretter ble det seier før hun tapte bronsefinalen mot svenske Angelica Zettervall. Vilde Ladstein hadde sin landslagsdebut i kvinner 56 kg. Hun tapte sine tre kamper og ble nummer fire.

Elias Moen og Hermund Ophaug brøt i kadett 58 kg. De var i samme pulje og tapte mot finske Henri Halonen og vant mot danske Lucas Davidsen. Det ble deretter et internt oppgjør om bronsefinalen som Elias vant.Der ble det tap mot svenske Nathan Philips. Nordisk mester i klassen ble Elias Salmela fra Finland.