SNART: Om ikke så altfor lenge kan pendlerne fra Oppegård lade på bussen.

Lad deg opp på bussen

Tom for strøm? Nå kan du lade telefonen på flere T-baner og bybusser. Snart kommer det lademuligheter på bussene i Oppegård også.

Hittil har 20 av 115 T-baner installert ladepunkter for mobiltelefon, og 2. april utvides også tilbudet til 104 nye bybusser. I første omgang er det linjene 20, 21, 25, 28, 34, 37 og 54 som vil få installert ladepunkter.  

Les også: Krever bussbelter på skolebussen

– Så snart bussene blir byttet ut, vil det skje i enkelte områder, men det er ingen plan for bussene i Oppegård foreløpig, sier kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Øystein Dahl Johansen.

Han legger til at mange i Oppegård vil kunne dra nytte av det selv før det blir innført på rutene i kommunen.

LADEMULIGHETER: Kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Øystein Dahl Johansen, sier alle nye busser vil ha USB-uttak.

–Mange fra Oppegård reiser videre med T-banen eller bybusser som vil ha ladepunkter, sånn sett er det relevant for de fra Oppegård, sier Dahl Johansen.

Ladepunktene på busser og T-baner består av USB uttak som reisende enkelt kan putte sin egen lader inn i for å lade under turen. 

Anbudet lyses ut i 2018

Enn så lenge er det ingen konkrete planer om når det vil komme nye busser i Oppegård, men ifølge Dahl Johansen vil det bli standard etter hvert på alle nye busser.

– Det finnes ingen detaljert plan på den enkelte bussrute, og vi har ikke noe konkret plan på Oppegård enda, men busser byttes vanligvis ut når vi lyser ut nye anbud. Anbudet i Oppegård-området lyses tidligst ut i 2018, sier han.

Les også: – Ja til buss mellom Kolbotn og Ski

Han legger til at det vil være en del av anbudskravene at det skal være muligheter for å lade på bussen. 

– Det vil bli stilt krav når vi lyser ut anbud om en rute, der kommer også USB-ladepunkter til å være blant kravene, sier Dahl Johansen. 

Powered by Labrador CMS