KLARE FOR SESONGEN: Hovedtrener Cecilie Berg Hansen og assistenttrener Fredrik Vold tror på Kolbotn i år.
KLARE FOR SESONGEN: Hovedtrener Cecilie Berg Hansen og assistenttrener Fredrik Vold tror på Kolbotn i år.

– Et sterkt lag med mange muligheter

– Kolbotn har alle muligheter til å gjøre det stort i år, ifølge hovedtrener Cecilie Berg Hansen

Publisert

Toppserien 2017 er i gang. Kolbotn har hatt en noe skranglete oppkjøring. Og selv om alle nå gleder seg til seriestart, kommer nok sesongen litt brått på for Oppegård-klubben.

– Vi kunne vel tenkt oss noen uker til med forberedelser, innrømmer hovedtrener Cecilie Berg Hansen.

– Det er først nå vi har mange på trening og virkelig kan jobbe med laget. Det har vært litt frustrerende med alle skadene, sykdom og landslagsopphold i løpet av vinteren, men nå begynner det å ta form. Vi får ikke gjort noe med det som har vært, nå må vi bare legge all energi inn i det som står foran oss. Vi drar til Trondheim for å vinne, understreker Berg Hansen overfor kolbotnkvinnefotball.no

Kolbotn har vært i toppen av norsk fotball i drøyt to tiår. Etter opprykket i 1994, har klubben tre seriemesterskap, vunnet to sølv og fire bronsemedaljer. I 2007 tok klubben et etterlengtet cupgull. De siste årene har imidlertid vært magre år når det gjelder medaljefangst, selv om det har vært nære på for Kolbotn mange ganger. I 2016 endte Oppegård-klubben på fjerde plass, kun to poeng bak rival Stabæk.

Toppserien i endring

Nesten to hele toppserielag er borte fra ligaen etter forrige sesong. Det merkes i et lite land som Norge. Kvalitetsspillere som Emilie Haavie, Lene Mykjåland, Maren Mjelde, Isabell Herlovsen, Marita Skammelsrud Lund og vår egen Solveig Gulbrandsen er uerstattelige for ethvert lag og enhver liga. Samtlige lag har merket dette i jakten på spillere denne sesongen. 

KLARE FOR SESONGEN: Hovedtrener Cecilie Berg Hansen og assistenttrener Fredrik Vold tror på Kolbotn i år.
KLARE FOR SESONGEN: Hovedtrener Cecilie Berg Hansen og assistenttrener Fredrik Vold tror på Kolbotn i år.

Erfarne Rachael Axon, Solveig Gulbrandsen, Cecilie Liane, Andrea Thun og Siiri Välimaa, har gått ut av portene på Sofiemyr. Inn har stortalentet Nora Eide Lie kommet, svært lovende Sigrid Heien Hansen, Siw Døvle og Silje Kittilsen, erfarne Antonia Göransson og Sanna Svensson, samt keepertalentet Marianne Nikoline Øvstaas Sandnes. Camilla Ose er tilbake etter et kort opphold i Vålerenga.

Les også: Les hele intervjuet på kolbotnkvinnefotball.no

Toppseriekonkurrentene LSK Kvinner, Stabæk, Avaldsnes, Røa, Klepp, Vålerenga og Trondheims-Ørn har i likhet med Kolbotn også mistet flere verdifulle spillere. Mest aktiv på overgangsfronten har Vålerenga og Avaldsnes vært.

Det er dermed en liga i sterk endring. Kanskje er Toppserien mer uforutsigbar og vanskelig å spå enn på lenge. Topplagene ser imidlertid ut til å makte å holde avstand til resten av klubbene. Medaljekampen vil nok som før stå mellom disse lagene også i 2017.

Skademareritt

Det har vært en ekstrem vinter for Oppegård-klubben. Skader har satt store deler av troppen ut av spill i lange perioder, noe som naturlig nok har vært utfordrende. Det ser likevel ikke altfor galt ut dagen før dagen. Oppsummert er situasjonen følgende:

Ane Sund Walsøe er fremdeles ute etter korsbåndskaden hun pådro seg i 2015. Det viste seg at hun også hadde en alvorlig meniskskade som måtte opereres. Hun er dermed tidligst tilbake til høstsesongen.

Nora Eide Lie er at av de største talentene i Norge. Hun har imidlertid fått tilbakefall på sin tidligere skade beinhinnebetennelse. Nora er tidligst tilbake i løpet av mai måned.

Les også: Les hele intervjuet på kolbotnkvinnefotball.no

Sigrid Heien Hansen som kom fra Arna-Bjørnar har testet særdeles høye verdier av Creatinkinase, noe som blant annet fører til at kroppen ikke restituerer slik den skal. Det er uvisst når hun er klar for spill igjen.

Jenny Norem sliter fremdeles med det som ligner overtrening. Det jobbes kontinuerlig med et tilpasset opplegg som skal få den talentfulle jenta fra Drøbak tilbake på banen igjen, men det er usikkert når dette blir.

Tone Bettina Pirisi har hatt en god forsesong, men fikk en strekk i noen sener i fotbladet. Det har satt henne ut av spill i noen uker, men Pirisi er nå tilbake for fullt.

Nykommer Antonia Göransson har også vært ute med sykdom, men er nå i full trening og med i troppen som møter Trondheims-Ørn mandag.

Camilla Ose fikk seg en smell i ankelen i treningskampen mot Vålerenga sist helg, men dette viste seg å ikke være av den alvorlige sorten. Hun er dermed tilbake i trening for Kolbotn. 

Maja Nordahl har vært på rundreise i vinter, men slutter seg til resten av troppen i løpet av neste uke

16 landslagsspillere

Kolbotns spillerstall består per dags dato av 20 spillere. Av disse har 16 spillere landslagskamper for sine nasjoner. Juliette Kemppi spiller på det finske A-landslaget. Antonia Göransson har 50 A-landskamper for Sverige, mens 14 øvrige spillere har spilt en drøss av kamper for Norges og Sveriges aldersbestemte landslag.

I tillegg er det flere juniorspillere som banker hardt på døren. My Haugland (17) og Kristin Holmen (17) spiller på J17-landslaget, mens Julie Klæboe (18) blant annet overbeviste stort i sitt innhopp mot Eskilstuna i vårens test mot det svenske topplaget. I tillegg har Mia Huse (16) og Marthea Meier (16) deltatt på samlinger med J16-landslaget og er «coming stars». Under der igjen er det mange lovende 15- og 14-åringer i klubben. Det er spennende med tanke på relativt nær fremtid.

PS! Les mer om saken hos kolbotnkvinnefotball.no

Powered by Labrador CMS