LOKAL NYETABLERING

GLAD I Å BAKE: Amund Svendsen fra Sofiemyr er glad i å bake kjeks. Her kan du se ham hjemme med de nybakte Classic Cookies.

Mr. Cookie fra Sofiemyr

Amund Svendsen fra Sofiemyr har alltid likt å lage mat. I januar tok han hobbyen et skritt videre og startet eget firma som spesialiserer seg på salg av hjemmelagde kjeks.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er opptatt av å kunne lage kjeks som man ikke finner i butikker, gjerne med smaker som kanskje ikke er prøvd av noen tidligere, sier Amund Svendsen (25) fra Sofiemyr.

Ifølge ham har han alltid likt å lage mat og han er spesielt glad i å bake.

– Siden jeg bor alene har jeg ikke bakt så mye, innrømmer 25-åringen.

I begynnelsen av januar tok han hobbyen et skritt videre og startet Mr. Cookie Svendsen, et enkeltpersonforetak med formål som netthandel med hjemmelagde kjeks og utkjøring av varer til kunder.

– Det er foreløpig snakk om en småskala produksjon av kjeks som foregår hjemme hos meg. Jeg driver med dette på fritiden ved siden av den vanlige jobben, men har et mål om å kunne åpne et lite utsalgssted etter hvert, sier Svendsen, som jobber til daglig som pedagogisk leder i Hellerasten barnehage.

TILBYR HJEMLEVERING: Amund Svendsen driver med utkjøring av varene på fredag.

Oppstartsfase

25-åringen, som har vokst opp på Kolbotn, flyttet til Sofiemyr for litt over ett år siden, men har planer om å flytte til kjæresten i Oslo til sommeren.

– Jeg har hatt interesse for flere ulike ting. Jeg drev med blant annet hobbystrikking og hekling. Da pandemien startet for drøye to år siden, prøvde jeg å finne på noe spennende å gjøre. Først begynte jeg å lage cocktailer, men så kom jeg på ideen om å starte med salg av hjemmelagde kjeks, sier han.

Utvidet med påskemeny

Svendsen startet produksjonen forsiktig, med kun fire ulike typer kjeks. Han brukte pandemien på å perfeksjonere disse oppskriftene, hente inspirasjon fra YouTube og lære av de andre som har lyktes med det samme.

Foretaket hans er fortsatt i en oppstartsfase, men Svendsen er optimistisk og utvikler det videre. Akkurat nå jobber han med å designe klistremerker til forpakningen av kjeksene.

ULIKE TYPER: Amund Svendsen har utviklet seks klassiske oppskrifter og fire påskeoppskrifter hittil. Her kan du se noen av disse.

– Per i dag har jeg seks klassiske smaker på menyen hvor Oreo er bestselgeren, men jeg tester nye oppskrifter hele tiden. I helgen lanserte jeg også en påskemeny med fire ulike typer cookies (Sitrus, Easter Surprise, Kvikk Lunsj og Zesty) og har planer om å utvide sortimentet med noen veganske og glutenfrie typer i april, sier han.

Selv liker han best Classic, en kjeks som er sprø ytterst og myk inne, med biter av lys og mørk sjokolade.

– Jeg har spist så mye av Classic at jeg begynner å bli ganske lei av den, innrømmer kjeksbakeren.

Fem til ti kunder per uke

Svendsen sier bestillingen foregår via hjemmesiden mrcookie.no, som han selv har laget og designet. Varene promoteres også via egne Instagram og Facebook-sidene.

– Jeg har fem til ti kunder per uke for tiden. Det er som forventet for en oppstartsfase, sier 25-åringen.

Når det gjelder prisene, varierer de fra 25 til 35 kroner per kjeks. Betalingen foregår via Vipps. Det tilbys også gratis hjemlevering av varer på fredager i Nordre Follo samt utkjøring av varer til Oslo og Ås mot noe ekstra betaling.

– Jeg kommer til å ha egen stand på Tøyen Startup Village i Oslo den 24. april. De støtter små bedrifter og har tilbudt meg plass utenfor kafeen. Jeg vil også stille opp på Bondens marked og liknende arrangementer, og tar også imot bestillinger i forbindelse med for eksempel bursdagsselskap, sier Svendsen.

Powered by Labrador CMS