Her tar Eirik Bye sølv for Norge!

Oppegård-utøveren fosset over målstreken i World Para Nordic Skiing Championship 2017! Se løpet i sin helhet!

Publisert

World Para Nordic Skiing Championship 2017 er i gang, og årets VM blir arrangert i Finsterau, Tyskland mellom den 10. og den 19. februar.'

Her skal det deles ut hele 38 medaljesett for 4 langrenn, 3 individuelle og  1 stafettøvelse og 3 individuelle skiskytterøvelser i klassene sittende, stående og synshemmede kvinner og menn.

Rundt 135 utøvere fra 25 nasjoner er forventet å delta under årets VM, og en av dem er Eirik Bye fra Oppegård IL.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se hele løpet i videovinduet øverst i saken, og se målgangen til Eirik Bye litt lenger ned i saken!

Sølv til Norge!

FOSSER OVER MÅLSTREKEN: Eirik Bye i aksjon i løypen, rett før målgang etter et fantastisk godt løp.

Rundt 720 treningstimer årlig betaler seg for toppidrettsutøveren fra Oppegård. Merittlisten hans er sinnsykt lang (se nederst i saken), og han puttet nok en medalje rundt halsen under langrenns-stafetten for menn onsdag den 15. februar.

Sammen med lagkameratene  Nils-Erik Ulseth og Håkon Olsrud fosset Oppegård-utøveren inn på sammenlagt-tiden 24.19.9, som er kort bak vinnerlaget fra Frankrike, som fikk slutt-tden 23.55.9. På tredjeplass kom Canada med slutt-tiden 24.53.4.

Ankermannen smilte fra øre til øre etter løpet.

– - Gutta hadde gjort en fantastisk jobbog vi hadde god klaring ned til neste lag, så det var bare å gå ut å kose seg og prøve og jage innpå teten. Vi tok jevnt innpå, men det var for langt opp til Frankrike. Jeg er strålende fornøyd med sølvet, sier han til Skiforbuindets hjemmesider.

PS! I dette videoklippet kan du se Eirik Bye gå over mål for Norge. Se også løpet i sin helhet i videovinduet øverst i saken.

Klikk play for å se video!

Synshemmingen hindrer ikke idrettskarrieren

Eirik Bye deltar i klasse B3 under mesterskapet. Han er svært svaksynt, men det hindrer ham ikke i år prestere godt.

HERLIG UTØVER: Eirik Bye presterer helt på toppnivå internasjonalt!

– Jeg konkurerer i klassen B3 og er sterkt svaksynt.  Dette er medfødt, men forventes å være stabilt livet ut og er således normalt for meg
Dvs at det en fullt seende ser på 60 m, må jeg stå med en avstand på seks meter for å se like godt. Jeg er avhengig av en ledsager for å gå fort på ski. Best forhold for meg er når det er solskinn, da ser jeg sporet best på grunn av gode kontraster, r, sier Bye til Skiforbundets hjemmesider.

– Med ca 10 prosent syn er det også en utfordring med å få oversikten i en hektisk konkurranse situasjon, før, under og etter løpet. Da trenger jeg en ledsager som kan finne veien, finne folk jeg trenger å kontakte, lese skilt og liste, sier han.

– Det å skulle trene og konkurrere på ski hadde jeg aldri sett for meg at jeg kom til å gjøre da jeg var mindre. Jeg var aldri en som likte å bli veldig sliten, trene eller gå fort på ski. Jeg har alltid gått mye på ski, men bare rolige turer med sjokoladepause. Mot slutten av barneskolen begynte jeg og spille litt fotball i friminuttene og likte det mer og mer, sier han.

– Etterhvert startet jeg og spille blindefotball i Vålerenga, da ble jeg også mer glad i å trene. Her ble jeg også kjent med en som gikk på langrenn. Jeg ble "tvunget" med på en miljøsamling, noe som viste seg og ikke være så ille som jeg hadde fryktet. Etter dette jeg bare likt det bedre og bedre. Jeg er veldig glad for at jeg startet med langrenn og trives veldig godt med å reise rundt på samlinger og konkurranser, sier han.

FRA MEDALJESEREMONIEN: En tydelig stolt Eirik Bye (nummer to f.v.) tar her imot sin velfortjente sølvmedalje for fantastisk innsats i Para VM-mesterskapet i Finsterau.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Eiriks meritter

Det er ikke bare i Para VM at Eirik Bye har tatt medaljer gjennom sin karriere. Idrettsutøveren har en gigantisk liste med medaljer og gode plasseringer.