RØD VÅR I OPPEGÅRD: Innehaver Sven Gudbrandsen og daglig leder Lisbeth Hellevik sier dette er tiden for å eksmperimentere med «farens farge». Det er nemlig rødt som er årets siste skrik på interiørfronten våren 2017.

– Årets farge er rød

Denne våren er det lov til å eksperimentere med farens farge, men aller helst innendørs.

Publisert

Årets farge i 2015 var oransje, og i fjor var det rosa. Nå er det rødt som gjelder!

– For mange er nok kanskje rødt en «skummel» farge, og mange er kanskje redde for å prøve seg, men vi ser at flere og flere eksperimenterer, og røde detaljer kan virkelig få et hvitt rom til å skinne ekstra, sier Sven Gufbrandsen hos Fargerike på Kolbotn.

Siste fargeskrik

Rødt i alle nyanser er nemlig siste skrik.

– En god stund nå har det, og det vil nok også fortsatt bli slik, at man går for lyse farger, hvitt og gråtoner til huset innvendig. Da blir det sprekt med en rød detalj, som for eksempel en rød stol, en rød hylle eller lignende. I tillegg har det en stund vært in med blåfarger, og dette står også godt til rødt, sier Gudbrandsen.

Les også: Store endringer på turstiene i nord

– Mange har for eksempel en mørk, blå farge på en enkelt vegg i et rom. Dette er veldig flott, for eksempel bak TVen i stuen. En mørk blå vegg for eksempel iblandet grått eller sort, vil gjøre underverker for TV-bildet. Har man for eksempel da også en rød detalj i rommet, vil dette stå svært godt sammen, sier han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

RØD VÅR I OPPEGÅRD: Innehaver Sven Gudbrandsen og daglig leder Lisbeth Hellevik sier dette er tiden for å eksmperimentere med «farens farge». Det er nemlig rødt som er årets siste skrik på interiørfronten våren 2017.

Tradisjonelt ute

Utendørs er det imidlertid ikke de helt store fargeeksperimentene på hus her i Oppegård. Det går for det meste i hvitt og grått, og dette er en fordel, ifølge Gudbrandsen.

– Samtidig ser vi også at for eksempel brunsort og dempet sort har vært på fremmarsj. Det folk imidlertid skal være klar over, er at det er en fare for at mørke farger slites fortere enn lyse hvis du ikke benytter en moderne løsemiddelfri maling. Vedlikeholdsintervallet med de nye kvalitetene er dobbelt så langt, og de er i tillegg langt mer hyggelige for miljøet, og ikke minst for de som benytter malingen, sier han. (dersom du maler i en mørk farge, må du male oftere. Mørk maling «slites» fortere, og det blir raskere behov for å male igjen dersom du velger en mørk farge kontra en lys, sier han.

In med tapet

Det er ikke bare malte vegger som slår godt an her i Oppegård. Tapeten har virkelig også fått en renaissanse.

– Tapet har virkelig kommet tilbake i større grad de siste årene, gjerne på enkeltvegger. Mange ønsker å ha en enkeltstående vegg med en flott tapet, gjerne med store, bragende mønster, og gjerne i mørke farger med gull- eller sølvdetaljer. Det gir en fin kontrast i et rom, sier han.

Les også: Russen storkoser seg og gleder seg til feiringen

Prisen varierer, og for en timeters rull med tapet, varierer prisen fra 400 til et par tusen kroner.

RØD VÅR I OPPEGÅRD: Innehaver Sven Gudbrandsen og daglig leder Lisbeth Hellevik sier dette er tiden for å eksmperimentere med «farens farge». Det er nemlig rødt som er årets siste skrik på interiørfronten våren 2017.

– For en enkeltvegg går det gjerne to ruller, og da spiller ikke prisen så stor rolle for folk. De ser hva de ønsker, og så kjøper de det. Dette anbefaler vi også. Ikke gå for den billigste tapeten for å spare pengene. Gå for den du liker, sier han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Parkett-trend

En annen ting som mer eller mindre er på vei ut, er laminat- og vinylgulv.

– Vi selger svært lite laminat, noe som er stikk motstatt av mange andre steder i landet. Det er helt klart best å legge parkett. Det har en egenverdi som gjenspeiler seg når man skal taksere eller selge. Prisforskjellen er heller ikke så stor, og dette er en investering som er verdt det. Selv om det er mange fordeler med laminat, for eksempel for dem som har dyr eller barn, er ekte parkett den beste investeringen for huset på sikt, sier Gudbrandsen.

I tillegg er Oppegård-folk glade i innsyns-skjermende produkter.

PÅ FREMGANG: – Fortetting fører til økt salg av innsynsskjemende produkter, forteller Sven Gudbrandsen.

– Både gardiner, plissé- og lamell er på vei opp. Dette kan nok ha en sammenheng med at det stadig bygges tettere, og folk ønsker ikke innsyn. Også her kan man eksperimentere

med farger, men hør med en fagperson hva som passer ditt hjem best, og be gjerne om en befaring, er rådet fra Gudbrandsen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Kvalitetsbevisste

Gudbrandsen sier at Oppegård-folk er kvalitetsbevisste, og at pris ikke nødvendigvis er så viktig.

– Man får som regel det man betaler for, og det er viktig å være bevisst på hva du kjøper. Legger du litt ekstra i et gulv eller i en maling, slipper du å gjøre jobben igjen fullt så raskt. På maling kan forskjellen på en billigmaling og en kvalitetsmaling, være opptil flere år mellom når du må gjøre jobben på nytt. Legg heller litt ekstra kroner i det når du først skal gjøre det, så sparer du både penger og arbeid på sikt, avslutter han.

 

Powered by Labrador CMS