SØPPELSAMARBEID: Heidi Tomten virksomhetsleder i UTE, Kjell Pettersen Utvalgsleder i UMP, Khanh Thanh Nguyen lolkallagleder i FiVH og Jonas Fossum Informasjons- og IT-konsulent i Follo Ren IKS er klare for å samarbeide om en renere kommune.

Nå skal det ryddes

Lokallagleder i Framtiden i våre hender Oppegård, Khanh Thanh Nguyen , har tatt initiativ til en søppelaksjon. Både Follo Ren og kommunen har sagt ja til å samarbeide om ryddingen.

Ildsjelen Khanh Thanh Nguyen oppfordret kommunen til å bli med på å rydde søppel langs vann og strender i kommunen, den utfordringen tok de på strak arm. Follo Ren kastet seg også på, så nå blir det søppelrydding langs Kolbotnvannet den 14. mai. 

– Alt plastsøppel havner til slutt i vannet og blir til mikroplast. Det er til fare for fugl og fisk og til slutt oss selv. Derfor er det til alles beste å holde nærmiljøet rent, sier Nguyen.

Les også: Ønsker å rydde i Oppegård

Honnør til de frivillige

Jonas Fossum, Informasjons- og IT-konsulent i Follo Ren IKS, Heidi Tomten, virksomhetsleder i UTE og Kjell Pettersen utvalgsleder i  Utvalg for Miljø og Plan (UMP) er alle positive til å hjelpe der de kan. 

– Det er et fint tiltak som gir både langsiktige og kortsiktige resultater, sier Fossum.

Follo Ren skal stille med søppelsekker og henting, mens kommunen skal være behjelpelig med plukkestokker, hansker, kart og søppelhenting av farlig og elektrisk avfall. 

– Kommunen har snudd seg rundt og det er fint å vise at det ikke behøver være lange prosesser for slike tiltak. All honnør til de som bidrar med frivillighet på denne måten, sier Pettersen, og Tomten hiver seg også på hyllesten til de frivillige.

– Det er helt fantastisk, det er så deilig når noen har lyst til å hjelpe til, sier Tomten.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

– Det omfatter alle

Lokallagleder i Natur og Ungdom Oppegård, Jenny Jæger er glad for at det blir en søppelaksjon.

– Det viktig at vi får ryddet opp i og med at det er mye plast, og det som havner i vannet er vanskelig å få renset. Det er bedre å gjøre noe forebyggende før det faktisk havnet i vannet, sier Jæger. 

FOR ALLE: Leder i Natur og Ungdom Oppegård, Jenny Jæger synes alle burde være opptatt av å rydde i miljøet rundt seg.

Hun påpeker at det ikke bare er naturen som lider av søppelet, men at det også går utover menneskene.

– Først og fremst er det miljøhensynet, det går ikke bare utover naturen men også vi mennesker. I tillegg handler det om at naturen skal være ren og fin. Det er det som er fint med denne aksjonen, det omfatter alle og alles behov, sier hun og legger til at selv de som ikke er opptatt av miljøhensynet kanskje er opptatt av hvordan det ser ut der de ferdes.

– Vi skal gjøre det fint sommersesongen, sier en fornøyd Jæger. 

Les også: Rørte FNs klimapanel til tårer

Alle kan være med

Ettersom strendene i kommunen eies av Oslo, blir det Kolbotnvannet som vies størst oppmerksomhet i første omgang. Søppelplukkeaksjonen skal foregå søndag 14. mai, og foruten Framtiden i våre hender, kommunene og Follo Ren, er Natur og Ungdom og Miljøagentene også med på å organisere aksjonen, men alle som vil kan være med å plukke.

– Alle som ønsker å være med kan få lov til det. Man behøver ikke tilhøre noen frivillig organisasjon for å bli med på søppelplukkeaksjonen, sier de samstemt.

PS! Har du lyst til å hjelpe med å gjøre kommunen vår ren og pen? Ta kontakt med Khanh Thanh Nguyen og vis at du også bryr deg om lokalmiljøet ditt!

Powered by Labrador CMS