SKAL STYRKES: I gårsdagens vedtak gjorde UMP-polikerne et vedtak på å styrke gjenvinningsstasjonen på Sofiemyr.

Beholder Follo Ren og oppgraderer trolig gjenvinningsstasjonen

Politikerne i Utvalg for miljø- og plan gikk for å fortsette med dagens renovasjonsordning - inntil videre.

Publisert

Det kan se ut til at det ikke blir noen endringer i renovasjonsordingen for Oppegård likevel, selv om kommunestyret i sitt vedtak den 13. februar i år vedtok å si opp medlemskapet i Follo Ren og bli en del av Romerike Avfallsordning (ROAF). 

I gårdagens møte, valgte politikerne i Utvalg for miljø- og plan (UMP) å gå for rådmannens innstilling og beholde dagens ordning inntli videre. 

Les også: Ski stoppet Oppegårds renovasjonsplaner - igjen

Dette er vedtaket

UMP valgte i går enstemmig i tråd med konstituert rådmann Lars Henrik Bøhlers innstilt, at Oppegård kommune opprettholder medlemskapet. Follo Ren IKS inntil videre.

FORNØYD: Kommunestyrerepresentant og UMP-medlem Anne-Beth Skrede (A)..

Samtidig er det også klart at den fremtidige renovasjonsordningen skal evalueres i forbindelse med sammenslåingen med Ski til Nordre Follo kommune. 

– Vi har fått et godt vedtak i saken, etter at vi lanserte vårt forslag i går, så har vi i løpet av dagen kommet frem til et felles forslag med H, Krf og Uavhengig, som også MDG og V sluttet seg til i møtet, sier UMP-medlem Anne-Beth Skrede fra Arbeiderpartiet

Les også: – Utfordringen ligger i eierskapsavtalen til Follo Ren

I tillegg vedtok UMP et tilleggsforslag fra Arbeiderpartiet som mange i lokalbefolkningen har engasjert seg i. 

Les også: Vraket Follo Ren

Oppegård gjenvinningsstasjon på Sofiemyr skal beholdes i kommunalt eie. Stasjonen skal snarest oppgraderes og utvides, ifølge vedtaket.

Videre står det at dådmannen bes innarbeide dette i budsjettforslaget for 2018. Ved utvidelse av stasjonen må kapasiteten være tilstrekkelig til å dekke behovet til Nordre Follo kommune. Ski kommune skal inviteres til å delta i arbeidet med utviklingen av stasjonen. 

– Fra Arbeiderpartiets side har det vært svært viktig å sikre at gjenvinningsstasjonen beholdes og utvikles videre på Sofiemyr. Dette ser det ut til at vi nå har fått til, sier Skrede. 

Nå går saken forøvrig videre til formannskapsbehandling.

SKAL STYRKES: I gårsdagens vedtak gjorde UMP-polikerne et vedtak på å styrke gjenvinningsstasjonen på Sofiemyr..
Powered by Labrador CMS