GLEDER SEG TIL FOTBALLSESONGEN: Tone Bettina Pirisi er mer enn klar for å gi alt for Kolbotn også i år!

Bråmodent talent

Foran den kommende sesongen håper angrepsspilleren Tone Bettina Pirisi (18) at hun kan sikre en plass i første elleve og etablere seg i Toppserien.

Publisert

Kolbotn-jenta var på banen 21 ganger forrige sesong, men fikk bare to kamper fra start i toppserien. Dette vil hun forbedre på.

Store ambisjoner

Pirisi har også seriøse ambisjoner om å spille på landslaget i framtiden. Hun er beinsikker på at hun kan oppnå sine forventninger fordi hun driver ofte med egen trening ved siden av fellestrening med Kolbotn IL, og tenker sjeldent på spådommer om henne.

– Jeg trener på mandag, onsdag og fredag på skolen, en gang i uka med laget, og styrke en til to ganger i uka, sier Pirisi.

Ingen tilfeldighet

Det er ingen tilfeldighet at Pirisi er spådd som en kommende stjerne. Hun går foreløpig på Wang videregående skole. Skolen var et viktig steg i utviklingen til fotballstjerne Ada Hegerberg. Alle som er involvert med KIL håper nok på at Pirisi kan følge hennes spor.

I tillegg har hun rask tilgang til nødvendig veiledning.

Les også: Pålitelig i forsvar

«Tone, du må bli bedre på duellspill» er et av eksemplene gitt under intervjuet. Pirisi sier at det foregår én-til-én samtaler mellom hver enkelt og hovedtreneren Cecilie Berg-Hansen. I disse samtalene foreslår Berg-Hansen hva de bør jobbe med.

GLEDER SEG TIL FOTBALLSESONGEN: Tone Bettina Pirisi er mer enn klar for å gi alt for Kolbotn også i år!

PS! Saken fortsetter under bildet!

Hardtarbeidende

Pirisi er nok mer kjent for sine ballferdigheter enn det strevsomme arbeidet hun gjennomfører på banen.

– Arbeidskapasiten mitt gjør meg til en god lagspiller, sier Pirisi.

Les også: En viktig brikke

Hun legger til at hun er dyktig med ballen og liker å utfordre én mot én. Hun har sine svakheter.

GLEDER SEG TIL FOTBALLSESONGEN: Tone Bettina Pirisi er mer enn klar for å gi alt for Kolbotn også i år!

– Fysikken er jo en ulempe i mitt tilfelle, skytingen kunne vært bedre, samt spillet mitt i siste halvdel av banen kan forbedres. Derfor tenker jeg alltid på disse enkelte faktorene på neste treningen, sier fotball-talentet.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Sentral

Hun får ikke fullrost sin egen klubb nok.

– KIL har gjort meg til den spilleren jeg er. Muligheten for å kunne spille i Toppserien har alltid vært den drivende motivasjonen, og da har man noe å strekke seg etter, sier Pirisi.

Les også: Her er toppseriekrigerne i år

Hun sier også at foreldrene alltid har stilt opp for henne.

Pirisi sier at hun er lite opptatt av det hun spiser. Godteri og kaker er en «guilty pleasure» for henne. I motsetning til det, sørger hun for å spise bra mat før treningen som gir henne nok og riktig energi.

– Jeg er en utadvendt person og tuller ganske mye utenom fotballen, sier Pirisi.

Powered by Labrador CMS