FREM OG OPPOVER: Andreas Carlsson (33) er den nye hoved­treneren  for Oppegårds A-lag. Han er en ambisiøs trener med klare visjoner for hva fremtiden skal bringe til Oppegård.
FREM OG OPPOVER: Andreas Carlsson (33) er den nye hoved­treneren for Oppegårds A-lag. Han er en ambisiøs trener med klare visjoner for hva fremtiden skal bringe til Oppegård.

Han skal føre Oppegård opp

Etter en skuffende sesong i 5. divisjon er ny trener på plass for Oppegårds A-lag. Andreas Carlsson har klare ambisjoner for de neste sesongene.

Publisert

Opprinnelig er han fra svenske Linköping. Nå har Andreas Carlsson fått ansvaret for å lede A-laget til Oppegård.

– Jeg ser på muligheten for opprykk allerede i 2019 som vanskelig grunnet en dårlig fjorårssesong, men jeg ser ikke på det som umulig. Får vi en god start og beholder stammen gjennom sesongen er det muligheter, sier den optimistiske svensken.

Andreas har selv spilt for Oppegård i flere år etter at han kom fra Kolbotn. I Kolbotn var han med å spille laget helt opp i 3. divisjon, før han valgte og skifte beite til Oppegård IL. Etter å ha vært med på nedrykk og to sesonger i 5. divisjon, var han ikke med i hele 2017. Han forteller hvordan han opplevde å komme tilbake til klubben tidligere i år.

– Jeg følte litt skuffelse, dessverre. Mange spillere var borte fra sesongene jeg spilte, og det var ikke helt den samme stemningen i laget. Den gamle moralen og lagfølelsen var litt tapt, sier Carlsson alvorlig.

– Jeg føler at vi holder et treningsnivå som er i overkant av et 4. divisjonsnivå, og tankene mine er å legge treningsnivået til rundt et tredjedivisjonslag.

Andreas Carlsson, ny trener for Oppegårds A-lag

Spennende tider

Per dags dato har Oppegård et svært ungt spillermateriell. Selv om det i dag ikke er like mange spillere på trening som det kommer til å være utover våren, skulle Andreas selv gjerne sett enkelte personligheter i garderoben.

– I dag har vi et veldig ungt og spennende lag, og vi har hatt et godt nivå på treningene som har vært etter sesongslutt. Vi jobber med å sette en tropp og skal spikre troppen i løpet av januar. Jeg hadde gjerne sett at vi fikk inn litt mer rutine, men ikke mer enn én eller to spillere, sier Carlsson selv.

PS! Saken fortsetter under bildet.

UNGT: Oppegård har et svært ungt lag, og Andreas Carlsson ser lyst på utviklingsmulighetene. Lagbildet er hentet fra forrige sesongs siste kamp der Oppegård stilte med imponerende fire juniorspillere. Bak fra venstre: Lars Jørgen Myhrvold (keeper), Kristian Norli, Lukas Hattestad Orsatti (junior), Alv Kåre Rasmussen, Mohammad Sankarreh (junior), Ermir Haxhiraj (trener). Fra venstre nede; Øystein Hovind, Trym Økland, Petter Meinseth, Edvinas Zidkich (junior), Sander Berger (junior)
UNGT: Oppegård har et svært ungt lag, og Andreas Carlsson ser lyst på utviklingsmulighetene. Lagbildet er hentet fra forrige sesongs siste kamp der Oppegård stilte med imponerende fire juniorspillere. Bak fra venstre: Lars Jørgen Myhrvold (keeper), Kristian Norli, Lukas Hattestad Orsatti (junior), Alv Kåre Rasmussen, Mohammad Sankarreh (junior), Ermir Haxhiraj (trener). Fra venstre nede; Øystein Hovind, Trym Økland, Petter Meinseth, Edvinas Zidkich (junior), Sander Berger (junior)


Selv er Carlsson en svært ambisiøs trener. Han har hentet inspirasjon fra klubber som for eksempel Borussia Dortmund, som innehar en svært ambisiøs spillestil som har hovedfokus på å angripe og vinne ballen tilbake så raskt som mulig. Også på trening er Carlsson ambisiøs, og forklarer villig om hvordan han planlegger treningene.

– Jeg føler at vi holder et treningsnivå som er i overkant av et 4. divisjonsnivå, og tankene mine er å legge treningsnivået til rundt et tredjedivisjonslag. Klarer vi å holde dét nivået, skal ikke kamper i 5. divisjon være et problem, men man må være realistisk og det var så vidt vi holdt oss i divisjonen i år, sier den ambisiøse svensken.

Oppegård IL er en klubb som er drevet svært godt, og i følge Carlsson selv er Oppegård en 3. divisjonsklubb, organisasjonsmessig i hvert fall. I tillegg til dette har klubben svært fine fasiliteter og et enormt opptaksområde, mange spillere som det er tilgang på. Og han legger heller ikke skjul på hva ambisjonen er.

– Ambisjonsmessig er det å få klubben opp så fort som mulig, og så får vi se om det er over 5 år, eller 3 år, eller 10 år! Jeg hadde ikke hatt noe i mot å ta klubben rett opp i 3. divisjon, men det krever en hel del vi mangler akkurat nå.

– Som hva da?

– Det er for det første å ha en god og fast spillertropp, og vi har unge spillere som kan holde et 3. divisjonsnivå innen få år, men det handler om å få nok spillere på trening og trene oftere.

Tøffe sesonger

Etter det bitre nedrykket i 2014 fra 4. divisjon, har Oppegård IL hatt en nedgående trend. Ikke uten at noe av det kan forklares. Da Norges Fotballforbund bestemte seg for å legge om store deler av seriesystemet i norsk fotball fra og med 2017, var det starten på to vanskelige sesonger for Oppegård.

– Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for det å trene, og har vært innom forskjellige idretter og nivåer,

Andreas Carlsson

De to første sesongene i 5. divisjon var stabile, som begge endte med tredjeplasser, men i 2017 endte det med en niendeplass. Noe som skulle resultert i nedrykk, men med litt hjelp fra andre hold endte Oppegård likevel opp med femte divisjonsfotball også i 2018. Heller ikke i 2018 skulle det gå helt veien for gutta fra Oppegård. Det ble neglebiting helt til siste kamp for sesongen der OI til slutt holdt plassen.

Det har ikke manglet på hvor ambisiøs Carlsson er på nåværende tidspunkt foran neste sesong, men det som er savnet på Østre Greverud kunstgress er publikum. De siste årene har ikke publikum strømmet til for å se Oppegård spille hjemme, noe som også Carlsson har lyst til å ta tak i.

– Det kommer gjerne etterhvert sammen med resultatene, men vi har flere gode idéer. Det å røre seg litt mer på sosiale medier og litt god medieomtale i samtid med at det går bra. Og så skal vi prøve å komme langt i OBOS cup, det kan også skape litt liv.

Ambisiøs

Da Andreas kom tilbake til Oppegård tidligere i år ble han mer og mer involvert som trener for rekruttlaget til herrene. Dette laget er i 7. divisjon og han kombinerte her både spill og det å være trener. Når kroppen til 33-åringen nå har begynt å si stopp, var det naturlig å bevege seg mer og mer mot treneryrket.

– Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for det å trene, og har vært innom forskjellige idretter og nivåer, sier svensken.

I løpet av høsten har han fått smake litt på det å være Oppegård-trener, og har samtidig brukt tiden på å skaffe seg en UEFA C-lisens. Han har på ingen måte planer om å stoppe der.

– Jeg skal ta UEFA B-lisens i løpet av neste år.

– Har du ambisjoner om å nå lengre enn Oppegård?

– Ja, sier den svært ambisiøse treneren.

Powered by Labrador CMS