JA TIL FLYVENDE TALLERKEN: Hans Martin Enger (MDG) med de unge initiativtakerne Vetle Kristiansen (11) og Markus Grønli (12).
JA TIL FLYVENDE TALLERKEN: Hans Martin Enger (MDG) med de unge initiativtakerne Vetle Kristiansen (11) og Markus Grønli (12).

Ja til frisbeegolfbane!

Om ett år kan Grønliåsen få en frisbeegolfbane til glede for store og små i nærmiljøet.

Publisert

– Det er veldig bra, for da kan man gå en tur i skogen samtidig som man har noe gøy å gjøre. Det er det beste med frisbeegolf, at man kan spille et morsomt spill mens man er ute i skogen, sier Vetle Kristiansen (11) fra Tårnåsen.  

Han pleier å spille frisbeegolf sammen med vennen sin, Markus Grønli (12).

For en måned siden tok foreldrene til en av guttene kontakt med Hans Martin Enger (37), som er medlem av kommunestyret og levekårsutvalget for Oppegård MDG, og spurte ham om det var mulig å få en frisbeegolfbane i nærmiljøet.

Les også: Dette er forbudt

Fra idé til vedtak

Enger likte ideen svært godt og under det siste kommunestyremøtet mandag 18. juni fremmet han et forslag om etablering av en frisbeegolfbane på Grønliåsen.

Forslaget ble vedtatt mot bare åtte stemmer. Nå vil rådmannen undersøke for kostnadene i forbindelse med en slik etablering. Etter budsjettbehandlingen i desember vil kommunestyret ta stilling til dette på nytt, men Enger håper at det blir vedtatt.

– Det er jo helt fantastisk! Vi er veldig takknemlige for støtte til denne saken. Det er ikke snakk om store kostnader knyttet til en slik etablering, men frisbeegolf er tidenes lavterskelidrett og har mange fordeler, sier MDG-politikeren.

Tidenes lavterskelidrett

FRISBEEGLEDE: Kommunestyrerepresentant Hans Martin Enger (MDG) spiller frisbeegolf med Vetle Kristiansen (11) og Markus Grønli (12).
FRISBEEGLEDE: Kommunestyrerepresentant Hans Martin Enger (MDG) spiller frisbeegolf med Vetle Kristiansen (11) og Markus Grønli (12).

– En frisbeegolfbane er gratis å bruke og åpen hele døgnet hele året. Lån en frisbee på biblioteket og du har alt du trenger, sier Enger.

 

Han sier banen kan brukes av skoler og vennegrupper samt alle interesserte. Enger har foreslått etablering av en slik bane på Grønliåsen etter inspirasjon fra banen på Langhus.

– Med en bane i hver kommune kan innbyggerne i både Ski og Oppegård kommune bli bedre kjent med egne og hverandres grønne lunger.

Frisbeer og kurver

– Frisbeegolf er så å si det samme som golf, men istedenfor køller bruker vi frisbeer, og istedenfor hull bruker vi kurver, sier Enger.

Akkurat som når golferen bruker en driver for å slå langt, men en putter når han skal putte, byttes det mellom forskjellige disker ettersom hvordan og hvor langt det skal kastes. 

Powered by Labrador CMS