ENGASJERER SEG: Gaute Tangen fra Sofiemyr  er Høyrepolitiker og familiefar. Nå setter han fokus på hverdagslig mobbing kanskje få av oss tenker over at vi kan bidra til.
ENGASJERER SEG: Gaute Tangen fra Sofiemyr er Høyrepolitiker og familiefar. Nå setter han fokus på hverdagslig mobbing kanskje få av oss tenker over at vi kan bidra til.

– Vi er mobbere!

– Vi legger ikke en gang merke til det selv, skriver Gaute Tangen i dette innlegget.

Publisert

Vi er mobbere, ja du leste riktig, du og jeg. Vi legger ikke en gang merke til det selv.

Dette gikk klart opp for meg i dag da jeg så kommentarene etter valget i U.S.A. Trump har sagt ting jeg tar sterk avstand fra og han har blitt beskylt for å være en mobber, med rette mener jeg.

Det som slår meg med kommentarene på Facebook og i pressen er hvordan de som stemte på ham blir kalt for rasister, dumme, sinte hvite menn og gærne. Vi mobber de som ser ting annerledes enn oss.

I stedet for å forsøke og forstå deres syn for så å argumentere saklig så starter vi med å rope skjellsord til de. Er det rart barna våre sliter, når vi voksne synes det er helt legitimt å mobbe noen bare fordi de ikke ser verden slik vi selv ser den.

PS! Saken fortsetter under bildet

Et spesielt tilfelle

USAS NYE PRESIDENT: Frembringer denne mannen, Donald J. Trump, mobberen i oss? Det spørsmålet stiller innsender av dette debattinnlegget.
USAS NYE PRESIDENT: Frembringer denne mannen, Donald J. Trump, mobberen i oss? Det spørsmålet stiller innsender av dette debattinnlegget.

Trump var et spesielt tilfelle. Han er den neste Hitler, så alt er lov. Nei det er aldri lov å mobbe. Null toleranse for mobbing skal det være. Og det er ikke noe bedre her hjemme.

Frps tilhengere kunne ikke stå fram uten å bli kalt rasister (spesielt på 90 tallet). Sosialister er naive og dumsnille kommunister. Dette er eksempler på mobbing fra begge sider av den politiske skalaen.

Ble det færre som stemte Frp fordi de ble mobbet, nei. Mange av de valgte bare å holde sitt politiske engasjement for seg selv. Mobbing overtaler ingen, bare se valg resultatet i U.S.A.

Dobbeltmoralister

Vi beskylder stadig Amerika for å være dobbeltmoralismens høyborg, dobbeltmoral er vi jammen gode på her hjemme også. Trump en er mobber, vel det er du og jeg også.

Vi må slutte med det! Vi må ha respekt for de som ser ting annerledes en oss selv. Nulltoleranse for mobbing, definer det og gjennomfør det.

Klarer vi dette så vil det forhåpentligvis bli mindre mobbing i skolen også. De lærer mobbing av oss.

PS! Hva mener du om saken? Send oss din mening via debatt@oavis.no eller kommenter i kommentarfeltet under saken.

Powered by Labrador CMS