STOLTE: President Finn Eirik Eilertsen i KNA, generalsekretær Børre Skiaker i KNA og NVKs formann Bjørn G. Johannesen kunne stolt overta nøklene til Tyrigrava denne uken.

– Endelig er Tyrigrava vår!

Endelig kunne motorfolket slippe jubelen løs igjen. Nøkkelen til Tyrigrava ble tirsdag overlevert fra kommunen til KNA og NVK.

Fortvilelse ble snudd til glede da det ble annonsert at Oppegård kommune for en tid tilbake skulle selge motorfolkets vugge, Tyrigrava, til Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) og Norsk Veteranvogn Klubb (NVK.

– Bra for alle

Mange tårer ble i sin tid felt i motormiljøet da samlestedet deres endte opp som kunstnersted. Tirsdag kom endelig dagen mange hadde ventet på, det var på tide med nøkkelovertagelse, og plassen skulle igjen tilbake i motorfolkets brummende favn.

Les også: Overtok nøkkelen til Tyrigrava

– Jeg tror vi har kommet frem til en avtale som de fleste kan være fornøyde med, og en løsning som passer bra både for Oppegård kommune og for de nye eierne og brukerne av stedet. Det synes jeg er veldig hyggelig, sa ordføreren undernøkkeloverrekkelsen.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se video fra overtakelsen nederst i saken!

SIGNERING:: Lokalmegler Stiv Reklev i Privatmegleren Kvadrat (nr. to fra høyre) sørger for underskriter.

Takknemlig

President Finn Eirik Eilertsen i KNA var enig.

– Tilbakemeldingene har vært svært mange siden dette ble kjent, og vi ser frem til å ta over og utvikle stedet fremover, sa han under pressekonferransen.

Les også: Ser frem til å ta over Tyrigrava

– Vi er meget takknemlige for at denne handelen gikk i orden. Vi mener at vi kan fylle ønsket om et innholdssted for alle som kjører motoriserte kjøretøyer. Dette er et signalbygg for folk med motorinteresse, og det skal det bli i fremtiden også, sier Johannesen

MANGE NYSGJERRIGE: Motorfolk av alle slag hadde møtt opp foran villaen på Svartskog for å overvære overtagelsen.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se video fra overtakelsen nederst i saken!

Stolte

President Finn Eirik Eilertsen i KNA, generalsekretær Børre Skiaker i KNA og NVKs formann Bjørn G. Johannesen var tydelig stolte over å endelig kunne ta over eiendommen over motta nøkkelsettet fra ordfører Thomas Sjøvold.

Les også: – Føles som å flytte "hjem"

MANGE NYSGJERRIGE: Motorfolk av alle slag hadde møtt opp foran villaen på Svartskog for å overvære overtagelsen.

Kjøpssummen for Tyrigrava var på 6,5 millioner kroner. Selv om de to motorforeningene nå har overtatt nøkkelknippet, er det likevel en del som gjenstår før alt er på plass i bygget, i tillegg til en god porsjon kjærlighet og kanskje et malingsspann eller to.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se video fra overtakelsen nederst i saken!

Mye skal gjøres

Se video fra overtakelsen

Selv om bilforeningene formelt sett overtar stedet, er det forstatt et leieforhold for Tyrigrava Kunstnerfellesskap, som varer frem til og med den 1. mai 2021, og motorklubbene vil ikke overta bygget i sin helhet før dette, vel å merke dersom kunstnerne ikke finner seg nye lokaler.

Les også: Bli med på privatvisning på Tyrigrava

– Vi har imidlertid allerede begynt å gjøre oss opp en del tanker om bruken av stedet, og så får detaljene komme etter hvert. En ting som i hvertfall er sikkert, er at det er en glede at vi skal å lov til å videreføre de motortradisjoner som har vært på stedet, og tilgjengeliggjøre dette for alle på en ten to, tre, fire, fem eller for den saks skyld åtte hjul, sa Bjørn G. Johannesen.

 

Powered by Labrador CMS