NM-VINNER: Helene Olafsen (27) tok hjem seieren da hun spontant stilte i NM i halfpipe.

Skulle se på, tok NM-gull

Helene Olafsen (27) skulle bare se på NM i halfpipe, men endte opp med å vinne hele showet.

Nok en gang imponerer Helene Olafsen. Den knalltøffe Oppegård-jenta tok like så godt med seg gullet hjem fra NM i Wyller-"pipen", selv om hun egentlig bare skulle være tilskuer. 

– Det var veldig gøy.  Jeg skulle se på, det var jo NM, men så var det så fint vær og så hadde jeg mye energi til overs, så da ble jeg med, sier Olafsen.

PS. Saken fortsetter under bildet!

Satte grenser

MASSE ENERGI: Helene Olafsen hadde masse energi og stilte like så godt til start i NM i halfpipe, men et comeback er det ikke bedyrer hun.

Den meritterte snøbrettkjøreren la opp som proffutøver tidligere i år, etter mange runder med kneskader. 

Les også: – Deilig å få hodet opp fra kneet

– Det er for høy risiko, skader jeg meg enda en gang kan jeg bli invalid og kanskje ikke leke med fremtidige barn. Dette var den første sommeren min på mange år uten krykker, og det å kunne bevege meg fritt uten for store smerter betyr mye for meg, sa Olafsen til Oppegård Avis den gang. 

Men en strålende soldag i halfpipen skulle vise seg å være fristende, og kneet holdt heldigvis stand uten problemer.

– Det var kjempegøy, jeg er jo glad i å konkurrere, men jeg la en grense for meg selv. Jeg blir fort litt ivrig og det var lenge siden jeg hadde konkurrert. Jeg måtte gjøre en avtale med meg selv om hva jeg skulle og ikke skulle gjøre, det gikk fint, sier Olafsen.

– Bare for gøy

ANDREPLASS: Helene Olafsen tok en sterk andreplass i "Mesternes Mester".

Snøbrett-dronningen har nylig deltatt idet populære TV programmet "Mesternes Mester", hvor hun tok en solid andreplass, rett bak tidligere skihopper Anders Jacobsen. Men Olafsen er ydmyk i forhold til NM-seieren. 

Les også: Mesterlige Helene

– Jeg gjorde ikke noen spektakulære greier, jeg var bare litt bedre enn de andre.

Men noe comeback er det ikke, bedyrer hun. Det er bare for moro.

–  Jeg skal kjøre noen småkonkurranser, men foreløpig er planen at jeg har lagt opp. Dette var bare for gøy. Jeg må bevege meg det er viktig, og når jeg jobber og sitter stille så mye i løpet av en dag får jeg spart energi, sier Olafsen, som for tiden er i lærerprakis på Tårnåsen skole. 

Powered by Labrador CMS