MER PENGER: Utvalgslederne skal få mer penger, det reagerer Helge Marstrander (H) på.

Posisjonen beriker seg på bekostning av fellesskapet

Flertallet i Kommunestyret i Nordre Follo har akkurat bestemt at utvalgslederne skal ha 1.531.000,- kroner i godtgjøring.

Publisert

Det er kr 1.037.000,- mer enn hva utvalgsledere i Ski fikk. Og faktisk så mye som kr 1.345.000,- mer enn hva utvalgsledere i Oppegård fikk.

Samlet er det altså kr 851.000,- mer enn hva Ski og Oppegård betalte sine utvalgsledere. Er det så mye mer krevende å være utvalgsleder i Nordre Follo?
Svaret er selvfølgelig nei.

Jeg mener at politikere bør være svært forsiktig med å bevilge seg tvilsomme økte godtgjøringer. En utfordring i dagens samfunn er økt grad av politikerforakt. 

FORSIKTIG: Helge Marstrander (H) sier i dette leserinnelgget at han ikke synes noe om de økte godtgjørelsene til utvalgsledere.  

Slike vedtak er med på å bygge opp under den forakten. Det synes tydeligvis ikke de styrende partiene; AP, MDG, SP, V, SV og KrF.

Men faktum er at de har valgt å prioritere penger til seg selv fremfor tjenester til innbyggere. Jeg tror ikke disse partiene har velgerne sine bak seg i vedtaket. 

Vi står foran en svært krevende budsjett behandling. I forslaget fra rådmannen er det f.eks. foreslått å kutte kr 800.000,- til barn og ungdom (Fritidsklubbene).

De styrende partiene kunne altså fjernet dette kuttet ene og alene ved å avstå fra å gi seg selv lønnsøkningen.

 Men det er kanskje dette som er den sosialistiske sides sanne ansikt?

Powered by Labrador CMS