KLARE FOR Å FINNE PÅ NOE NYTT: HurlumHeiHuset er til salgs. Daglig leder Brian Fugl Kolseth (48) og kona Trine Lise Kolseth (46) er klare for å la andre overta leken.

– Nå får andre fortsette leken

Blar du opp 3,75 millioner kroner, kan HurlumHeiHuset bli ditt.

Publisert

Har du nok penger på bok og er rask nok, kan HurlumHeiHuset bli ditt for 3,75 millioner kroner.

– Vi selger bedriften med leiekontrakten som går i ni år fremover, så det dreier seg kun om eierskifte. Driften av lekelandet skal gå som normalt før og etter salget, presiserer daglig leder i HurlumHeiHuset AS, Brian Fugl Kolseth (48).

Sammen med kona Trine Lise Kolseth (46) har han drevet det nesten 2000 kvadratmeter store lekelandet i Fløisbonnveien 5 på Sofiemyr i snart elleve år.

Ble inspirert i Nederland

Fugl Kolseth har jobbet som fisker i Danmark siden han fylte 14 år, men kastet ankeren i Norge etter å ha truffet Trine Lise. Da paret fikk barn, måtte småbarnsfaren velge noe annet enn å reise på fisketurer.

– Våren 2005 var vi i Nederland og besøkte et lekeland der. Det var ingen lekeland i Norge på denne tiden, så vi ble veldig inspirert og fikk lyst til å starte Norges første lekeland, sier ekteparet, som er bosatt på Trollåsen.

SLIK SÅ DET UT I 2005: Bildet viser lokalet til HurlumHeiHuset slik det så ut da familien Kolseth gikk i gang med oppussing.

Kort tid etter fant de passende store lagerlokaler de kunne leie på Sofiemyr. Sommeren 2005 var oppussingsarbeidene satt i gang.

– Lokalene var i elendig stand. De så ikke ut. Absolutt alt måtte settes i stand. Vi har bygget, fikset og malt alt selv, sier 48-åringen.

PLANEN FOR HURLUMHEIHUSET: Skissen viser Brians idé på hvordan lokalet skulle gjøres om til et lekeland. Bilde: Privat

 

OMBYGGING: Bildet fra 2005 viser de første linjene på resepsjonsonen. Foto: Privat

 

RULLESKØYTEDISCO: Rulleskøytedisco var et spennende tilbud for barna, men Megazone ble en større suksess, ifølge familien Kolseth. Foto: Privat

 

RULLESKØYTEDISCO: Rulleskøytedisco var et spennende tilbud for barna. Foto: Privat.

Oppstart i februar 2006

Familien jobbet døgnet rundt for å bli ferdig til åpningen av HurlumHeiHuset den 17. februar 2006.

Bildet fra januar 2009 viser arbeidene med Megazone. Brian Fugl Kolseth og en kamerat av ham bygget Megazone-banen med vegger, baser og smug-kikkehull. Foto: Privat

Siden åpningen har de løpende pusset opp, vedlikeholdt og bygget ut lekelandet, som i dag har seks bursdagsrom, kafé, kjempesklie, ballbinge, ballrom, hoppeborg, klatrestativer, trampoliner, sykkelbane, lekeplass for de minste, samt et adskilt Megazone med to bursdagsrom.

– FØLES RART: Selv om de har tenkt på salg en stund, synes ekteparet det er rart å kvitte seg med huset.

 

Går med overskudd

Huset har rundt 50.000 årlige besøkende, og det er 30 ansatte på timebasis som utgjør seks heltidsstillinger.

STORT: HurlumHeiHuset har plass til mange lekende barn.

Det er altså ikke økonomi som er årsaken til at ekteparet nå velger å selge huset.

– Vi selger bedriften av personlige årsaker, men det har ikke noe med bedriftens økonomi å gjøre, sier daglig leder.

Han påpeker at bedriften går med overskudd på rundt 1,5 millioner kroner og det har økt med omtrent 50 prosent siden i fjor. Den årlige omsetningen utgjør rundt 7,2 millioner kroner.

 Til tross for at Norges største trampolinepark har blitt etablert på Rosenholm i år, har HurlumHeiHuset beholdt sin stabile kundegruppen. 2016-året har vært det beste inntektsåret noen sinne, ifølge 48-åringen.

– Vi har tenkt lenge på å selge bedriften, og nå føles det som et godt tidspunkt for å gjøre det, sier ekteparet.

Bursdagsfeiringer

BURSDAGSROM: Det er fire bursdagsrom på lekelandet.

Siden oppstarten har ekteparet gjort løpende oppdateringer og skiftet apparatene. I dag har lekelandet alt fra kjempesklie, trampoliner og klatrestativer til ballrom, sykkelbaner og et stort hoppeborg.

Lekelandet har også fire temarom hvor besøkende holder private selskap. Tre av bursdagsrommene ble sommeren 2016 fornyet for 200.000 kroner. Det er også et adskilt Megazone med to bursdagsrom.

– Det er populært å feire barnebursdager hos oss. Vi har rundt 50.000 besøkende årlig, og bursdagsfeiringene utgjør rundt 80 prosent av omsetningen. Det eldste bursdagsbarnet hos oss var en kvinne på 69 år. Hun tok med hele familien hit, med barn og barnebarn, sier ekteparet.

30 arbeidsplasser

Fugl Kolseth sier det er viktig at driften av lekelandet fortsetter og at ansatte blir godt ivaretatt.

– Det er et viktig tilbud for barn og en flott arbeidsplass for unge i Oppegård. Vi har 30 arbeidsplasser for unge som jobber deltid, og for mange av dem er det den aller første arbeidsplassen, sier han.

Fakta om HurlumHeiHuset:

  • Er et lekeland med seks bursdagsrom, en kafé med 160 sitteplasser, kjempesklie, ballbinge, ballrom, hoppeborg, klatrestativer, trampoliner, sykkelbane, lekeplass for de minste, samt et adskilt Megazone med to bursdagsrom.
  • Ligger i Fløisbonnveien 5 på Sofiemyr.
  • Drives av familien Kolseth fra Trollåsen.
  • Har vært i drift i elleve år.
  • Har ca. 50.000 besøkende årlig.
  • Har 30 ansatte på timebasis som utgjør seks heltidsstillinger.

 

Powered by Labrador CMS