Sofiemyr skole

MEST KRITISK BEHOV: Sofiemyr skole har mest kritisk behov for en rask vurdering på grunn av både skolekapasitet og skolemiljø/kvalitet, ifølge den ferske behovsanalysen for skolebyggene i Nordre Follo. Til tross for det er det fortsatt ikke avgjort hva som skjer videre med skolen.

Hvem kan vi stole på?

"Når Knut Oppegaard (H) sier at det er posisjonens politikk som skaper behov for midlertidighet, så håper jeg han setter både kaffe, Cognac og Wienerbrød i halsen", skriver firebarnsfar Jarle Halvorsen i sitt leserinnlegg, som handler om skolesituasjonen på Sofiemyr. Her etterlyser han også svar fra flertallspartiene i Nordre Follo.

Publisert

Da har opposisjonen valgt rett side i en svært betent sak eller...??

Ifølge artikkelen på oavis.no fra i går, så har både foreldre og aksjonsgruppen Ny Sofiemyr Skole Nå støtte fra opposisjonen i kommunen.

Når det gjelder artikkelens første avsnitt, så er det ikke vrient å være enig med intervjuobjektene og deres synspunkter i denne artikkelen. De peker på at rådmannens beslutning er feil, men likevel innenfor mandatet.

Her synes jeg spesielt Gunnar Vegsgaard fra Pensjonistpartiet utrykker det bra når han omtaler rådmannens forslag som «Penger som renner ut i sanden».

Jeg har skrevet det før, men gjentar likevel at å lappe og flikke på denne sørgelige ruinen av en skole er totalt bortkastede skattepenger.

Les også: Har allerede investert 35 millioner kroner i Fram skole og flerbrukshall

Ser ingen andre løsninger

Artikkelen peker videre på at det må selges kommunale tomter for å finansiere utbygging i stedet for kostbart lappverk på mugg-skolen Sofiemyr. Dette må jeg dessverre, med forbehold om egen mangel på detaljkunnskap, si meg enig i.

Det ser virkelig ikke ut til at en annen løsning finnes! Og dessverre også som Cecilie Dahl-Jørgensen Pind sier: «Vi kan ikke bare ta småtomtene som skaper dråper i havet».

Med andre ord så holder det ikke å selge noen boligtomter eller annet småtteri, som i beste fall innbringer noen titalls millioner. Vi må kanskje selge noen av perlene i tidligere Oppegård kommune.

Dette inkluderer nok tomter som mange (også undertegnede) gjerne ville ha beholdt, men dersom vi ønsker å være en utviklingskommune og fremtiden fremdeles skal bestå av innflyttere og tilflyttere som bidrar med skatt i kommunekassen, så er dette dessverre helt nødvendig. Her kan vi alle sette inn et gråtefjes…

Slutt å sminke det mugne liket

Det siste vi ønsker er at gode, fremtidige skatteytere skal gjøre som en av lederne i aksjonsgruppen «Ny Sofiemyr Skole Nå» en gang sa: «Hadde jeg visst det jeg vet i dag, hadde jeg satt et stort rødt kryss over hele området».

Ønsker vi å være attraktive, må vi ikke bare sminke det mugne liket, men faktisk erkjenne når det er tvingende nødvendig å levere det til gjenvinning.

Les også: Vil selge kommunale eiendommer for å bygge skoler

Et luftslott fra tidligere Oppegård

Men deretter kommer det et par kommentarer i artikkel jeg reagerer på:

  • Høyre, FrP (og muligens Pp?) mener også at Fram ungdomsskole må realiseres.

Jeg har ikke direkte innsyn i bankkontoen til Nordre Follo, men dette høres ut for meg som nok et luftslott på lik linje med mye av det som til stadighet ble foreslått og vedtatt fra gamle Oppegård rådhus.

Fram-forslaget kom vel med en prislapp som tilsa at Nordre Follo må vinne Vikinglotto hver eneste uke fremover? Så vanvittig mange attraktive og kostbare tomter har vi vel ikke til salgs eller..?

Jeg har latt meg fortelle at Ski allerede ligger foran oss i løypa når det gjelder salg av attraktive, kommunale tomter, det vil si; Det finnes nesten ingen igjen, ergo kan vi ikke forvente økonomisk drahjelp fra Ski-eiendommer i denne saken.

Hvis disse politikerne mener at Vikinglotto som finansieringsmodell er en smule urealistisk; Hvor skal da pengene komme fra? Opplys oss mer enn gjerne!

Gigantisk elevpuslespill

Dessuten... Bygging av Fram skole, vil nå som før, sette i gang et gigantisk elevpuslespill om hva som skal bygges først, hvem som skal flyttes hvor, og i det hele tatt strekke seg langt inn i fremtiden, en fremtid som barna på Sofiemyr skole ikke har tid til å vente på under noen omstendighet!

Og vil ikke Fram, på bakgrunn av kostnad, helt og holdent effektivt stoppe lignede, nesten like tvingende nødvendige prosjekter i både tidligere Ski og Oppegård kommuner i overskuelig fremtid?

Alle vet jo at Ski også har sin andel av nedslitte skoler, selv om de beviselig ikke er i like dårlig forfatning som Sofiemyr.

Her må opposisjonen holde tunga rett i munnen og ikke bare foreslå ting som vi velgere og våre barn gjerne vil høre. Forslag må være gjennomførbare både økonomisk og innenfor en normal tidsramme.

Vekk med urealistiske hensikter

Dere kan ikke lenger hverken foreslå eller vedta «Dette gjør vi noe med», og deretter legge en mangeårig fremdriftsplan, uten hverken økonomi eller mulighet for å realisere det som til syvende og sist koker ned til et knippe gode, men urealistiske hensikter.

Dette har vi friskt i minne fra tidligere ettersom de fleste prosjekter som for eksempel svømmehall, Fram skole, Sofiemyr skole, Kolbotn skole og Hellerasten skole med flere, er vedtatt, men uten reell mulighet til ansvarlig gjennomføring.

"Sittende styre i Nordre Follo er merkelig tause. Hva driver dere med der ute?"

Jarle Halvorsen, foresatt til elev ved Sofiemyr skole

Hvem kan vi stole på?

Jeg vil nødig støte opposisjonen fra meg, for det de foreslår denne gangen klinger vitterlig godt i ørene hos en skolebarn-pappa, men synes samtidig at det er ytterst merkelig at de nå fremmer svært populære forslag, forslag som posisjonen muligens vil hevde at de ikke er gjennomførbare økonomisk.

Som jeg skrev i mitt forrige, og lett irriterte leserinnlegg: Hvem av dere fraksjoner skal barn og velgere stole på?

Skal vi tro på et sittende styre, som hittil ikke har tatt offentlig kontakt med aksjonsgruppen ei heller presenterer innbyggerne for alternative løsninger som brakkeskole eller annet.

"Dere er mest sannsynlig smarte folk; ikke forsøk å snakke dere vekk fra gamle skjeletter i skapet, men erkjenn, tilstå og gå videre, så vil vi foreldre (og velgere) gjøre det samme."

Jarle Halvorsen, foresatt til elev ved Sofiemyr skole

Les også: Skal barna våre sviktes igjen?

Nok til halvparten av Sofiemyr skole

Brakkeskoler kan etter sigende bygges for 15.000-20.000 kroner per kvadratmeter.

Da kan leseren selv beregne hvor mange kvadratmeter man kan får for rådmannens penger til lappverk. Enkel matematikk sier ca. halve Sofiemyr skole!

Det tok ti minutter på nett å finne det svaret, likevel er det kun opposisjonen og frustrerte foreldre som står frem i media, tar seg tid til å bruke Google og viser frem sine synspunkter.

Sittende styre i Nordre Follo er merkelig tause. Hva driver dere med der ute?

Tidligere politikk med total neglisjering av egen eiendom

Dessuten, og her er det jammen nok tullprat; Når Knut Oppegaard (H) sier at det er posisjonens politikk som skaper behov for midlertidighet, så håper jeg han setter både kaffe, Cognac og Wienerbrød i halsen.

Det er utvilsomt den tidligere posisjonen i Oppegård, med partiet Høyre i førersetet, som har skapt dette som Jarle Ørnebo (FrP) så pent kaller «vedlikeholdsetterslep», men som alle andre kaller mangeårig TOTAL neglisjering av egen eiendom!

Med andre ord så er det deres TIDLIGERE politikk som har «skapt behov for midlertidighet»!

Dere er mest sannsynlig smarte folk; ikke forsøk å snakke dere vekk fra gamle skjeletter i skapet, men erkjenn, tilstå og gå videre, så vil vi foreldre (og velgere) gjøre det samme.

Rett skal være rett: Jeg synes det er flott at en hvilken som helst politiker støtter saken om Sofiemyr skole, uavhengig av logo på partiprogrammet.

Nå gjenstår det bare på se hva rådhuset bestemmer seg for…

Powered by Labrador CMS