VIKTIG DEL AV B7: – Vi kommer til å jobbe for at WANG Ung Follo etablerer seg på Sofiemyr. Vi ser på dem som en viktig del av feltet B7 som vi ønsker å utvikle med mange boliger, sier utviklingsdirektør i Solon Eiendom, Tom André Svenning-Gultvedt. Foto: Yana Stubberudlien

– Håper å lande en avtale med Wang Ung Follo i løpet av oktober

Solon Eiendom jobber fortsatt med å få WANG Ung Follo til å starte en ny ungdomsskole på Sofiemyr om ett år.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har en veldig god dialog med ledelsen i Wang Ung Follo om dette, og håper på at vi blir enige i løpet av de nærmeste ukene. Forhåpentligvis skjer det ganske raskt. Vi håper å lande en avtale i løpet av oktober, sier utviklingsdirektør Tom André Svenning-Gultvedt i Solon Eiendom, som representerer grunneieren.

Han sier at de fortsatt jobber for at Wang Ung Follo kan etablere seg på Sofiemyr høsten 2022. Den nye skolen skal drives som en privat ungdomsskole med særskilt profil rettet mot idrett og aktivitet. Ifølge den nylig godkjente søknaden kan oppstarten skje tidligst høsten 2022 og senest høsten 2023.

Først i Jernia-bygget

Solon Eiendom eier rundt 100 mål på Fløysbonn som de vil utvikle med 800 til 1200 nye boliger. Utbygging av det aktuelle feltet (B7) er ikke på prioriteringslisten til kommunen per i dag, men skal vurderes på nytt etter 2030, ifølge kommunestyrets siste vedtak fra juni 2021. Som følge av dette vil Solon Eiendom vente med å sette i gang med bygging av et nytt skolebygg.

– De første årene kan vi tilby Wang Ung Follo leie av midlertidige lokaler i Fløisbonnveien 2-4, kjent som Jernia-bygget. Etter at feltet B7 er omregulert om noen få år kan permanente skolelokaler bygges i Kongeveien 47 (bygget hvor Atlet Fysio Sofiemyr holder til per i dag), sier Svenning-Gultvedt.

HER VURDERER DE Å STARTE MIDLERTIDIG SKOLE: WANG Ung Follo vurderer å leie lokalene i Fløisbonnveien 2-4 i forbindelse med etablering av midlertidige skolelokaler i denne bygningen. Foto: Yana Stubberudlien

Kommunens kvalifiseringssenter leier lokaler i Jernia-bygget til voksenopplæring i dag, men det er vedtatt at virksomheten skal flytte inn i det gamle rådhuset på Kolbotn etter at det sistnevnte er pusset opp for 69 millioner kroner innen februar 2022. Opphøret av leieforholdet på Fløysbonn vil gi kommunen en innsparing på litt over en million kroner per år.

– Vi kommer til å jobbe for at WANG Ung Follo etablerer seg på Sofiemyr. Vi ser på dem som en viktig del av feltet B7 som vi ønsker å utvikle med mange boliger, sa han til Oppegård Avis tidligere i år.

FRA DSV TIL PRIVAT UNGDOMSSKOLE: DSV-eiendommen i Kongeveien 47 på Sofiemyr ble solgt i 2014. I dag eies den av Solon Eiendom. Når området er omregulert om noen år, kan det bli bygget et permanent skolebygg for WANG Ung Follo. Foto: Yana Stubberudlien

Tegner midlertidig skole

Når det gjelder etablering av midlertidige skolelokaler i deler av Jernia-bygget, sier Svenning-Gultvedt at en arkitekt tegner nå en midlertidig skole, basert på kravspesifikasjonene som Wang Ung Follo har lagt til grunn for hvordan skolebygget skal være.

– Vi ønsker å tilrettelegge godt for den nye ungdomsskolen, slik at den vil være attraktiv, men siden skolen skal starte med kun ett trinn det første året, vil det være snakk om at kun mindre del av bygget skal brukes til dette formålet, sier han.

62 elever på 8. trinn

WANG Ung Follo er godkjent for 190 elever på 8.-10. trinn, men det første året vil de starte med kun to klasser på 8. trinn, det vil si 60 til 62 elever totalt. Søknadsfristen for opptak blir innen 1. mars 2022 dersom skolen starter i august samme år.

– Hver idrett får egne kvoter ved inntak. Foreløpig har vi ikke bestemt oss ennå for hvilke idretter vil bli representert på den nye ungdomsskolen, sa daglig leder i WANG Ung Follo og toppidrettssjef i WANG, Håvard R. F. Johansen.

– Jobber med å finne løsninger

Siden 2017 har Wang Ung Follo vært på jakt etter egnede lokaler (skolebygg og idrettsflater) på 1.250-1.500 kvadratmeter på Sofiemyr, men også andre steder i Nordre Follo. Daglig leder for skolen bekrefter at status på saken om lokalisering av skolen fortsatt er uendret, men at de i samarbeid med Solon Eiendom jobber med å finne løsninger.

– Vi drøfter leiepris og andre betingelser, men det viktigste for oss er at vi får gode skolefasiliteter som elever og ansatte vil trives i. Videre er det selvsagt viktig at disse lokalene er godkjente for undervisning av blant annet miljørettet helsevern, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS