TALENT: 16 år gamle Marthea Meier har fått prøve seg i landslagsdrakten. Det ga mersmak.

– Lærerikt og utrolig morsomt

Marthea Meier (16) fra KIL har landslagsdebutert. Sjekk hvordan det gikk!

Supertalentet Marthea Meier (16) fikk sin landslagsdebut mot Slovakia fredag kveld. Dette var en oppevelse som ga merskap, skal vi tro fotballtalentet fra KIL. 

– Det var utrolig morsomt å debutere, forteller den glade Kolbotn-jenta på telefonen fra Polen etter kampen til kolbotnkvinnefotball.no

– Det er noe jeg har gledet meg til og hatt som mål i mange år. Det var stort å representere Norge og jeg var veldig stolt når jeg skulle inn.

Første landslagsmøte

Treningsssamlingen i Polen er Meiers første møte med landslagsfotballen. Kampen mot Slovakia endte med brakseier. De norske jentene gav seg ikke før det stod 12-0 på måltavlen.

– Det er veldig lærerrikt å være med på dette, avslutter Meier fornøyd.

Fotballeventyret begynte da Meier var seks år, og hun begynte fordi begge foreldrene var opptatt av sporten.

Les også: Portrettintervju med Marthea Meier

– Jeg begynte med fotball fordi mamma og pappa hadde lyst at jeg skulle starte og pappa hadde så lyst til å være trener for laget. Så meldte alle vennene mine seg på også ble det en skikkelig bra gjeng, sier Meier til Oppegård Avis.

Hun trekker frem foreldrene sine som de største støttespillerne og er glad for at de har forståelse for det hun driver med.

Satser på A-laget

Nå spiller Meier fordi det er morsomt, og målet på sikt er å komme på A-laget, helst Kolbotn sitt A-lag.

– Jeg spiller fotball fordi det er så sykt morsomt. Det er så sykt morsomt å vinne og ta dueller, også er det veldig deilig å føle at man er i god form og mestrer ting, sier hun.

Hun tror hun har blitt så god fordi hun aldri har gitt opp.

Les også: Gode prestasjoner på treningsleir i Sverige

– Helt fra starten har jeg vært litt bedre enn ganske mange og det har ført til at jeg har mestret ting. Det har ført meg til at jeg ville fortsette å spille og utvikle meg hele tiden. Jeg tror jeg har blitt god fordi jeg aldri har gitt meg, men fortsatt å prøve når jeg ikke får det til, sier Meier.

Nå trener 15-åringen seks ganger i uken, men synes ikke det går på bekostning av andre ting.

– Det er ofte det er en bursdag jeg går glipp av eller aktiviteter i helgene, men det går helt fint, sier det målrettede fotballtalentet.

TALENT: 16 år gamle Marthea Meier har fått prøve seg i landslagsdrakten. Det ga mersmak.
TALENT: 16 år gamle Marthea Meier har fått prøve seg i landslagsdrakten. Det ga mersmak.
Powered by Labrador CMS