PÅSKEN I VANN: 33 svømmere fra Kolbotn IL tilbragte hele påskeferien med trening i Sverige.

Alternativ påskeferie i vann

Mens "alle"  valfartet til fjells i påsken, dro Kolbotns svømmegruppe til Sverige på treningsleir.

Publisert

Kolbotn sin svømmegruppe brukte påskeferien  til intensiv trening og forberedelse til langbanesesongen. I ni dager var 33 svømmere, to foreldre og to trenere fra Kolbotn, i Älvdalen i Sverige for å trene i 50-meters basseng, sammen med svømmere fra Ås, Ski og Nesodden. 

Les også: Flott NM-sølv til Emilie og Helene

– Det ble gjennomført to treningsøkter daglig og i mellom øktene hadde vi vår egen daglige Mesternes Mester konkurranse hvor samarbeid og lagånd stod i fokus. Svømmerne dannet selv lagene og gav dem gruppenavn som Pølsebod, Lasso og Pucko, sier svømmepappa Roy Schulz.

ALLSIDIG LEK:  Daniel Schulz måtte tåle håret fult i klyper i "Mesternes Mester" konkurransen .

Det ble gjennomført oppgaver som 90 grader sittestilling, kaste raketter i bøtter, stafett, gå en bane bundet sammen i ankelen, skru mutter gjennom gjengestang, blåse baderinger, holde vekter med strake armer, balanse på et bein med snøballer i tårn, idealtid, lage spørsmål til andre grupper, klyper i hår, kaste ball til hverandre med ryggen til, pastatårn, fyrstikkgåter og korthus.

Alternativ trening

Svømmerne fikk mange utfordringer i løpet av treningsleiren, med utradisjonelle øvelser. 

FULL FRES: Kine S. Johansen gir alt i bassenget.

– I bassenget ble det trent mye alternativt med genser på overkropp og sokker på hender. De så alle ut som vaskeekte påskeharer. Andre alternative øvelser var med svamp hengende etter i tau for å øke motstanden i bassenget, sier Schulz.

Les også: Klart for sesongstart!

Og selv om dagene ble lange, var humøret på topp. 

– Det ble trent både tidlig og sent og mange ble slitne i løpet av dagene i Sverige, men holdt humøret og energien oppe med mye god mat og sosialt samvær, avslutter han. 

Powered by Labrador CMS