Midlertidig skole

112 MODULER: De fire paviljongene som nå bygges i Solkollen skal være klare innen fredag 22. februar, slik at elevene kan starte ved den midlertidige skolen rett etter påskeferien.

Klikker ny skole på plass

Denne uken startet arbeidet med den midlertidige skolen i Solkollen.

Publisert

– Vi gleder oss til å flytte inn i fine og lyse bygninger med god ventilasjon. Det er mye logistikk som må på plass innen den tid, men jeg tror vi er i rute. Det oppstår ting underveis, men vi prøver å finne gode løsninger i samarbeid med foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU), sier rektor ved Kolbotn skole, Kristin Hovde Høidal.

Oppegård Avis har tidligere skrevet at kommunen skal rehabilitere og bygge ut Kolbotn skole. Den nye skolen og flerbrukshallen skal stå ferdig i 2021.

I byggeperioden skal 320 elever og 52 ansatte gå på skole i midlertidige lokaler i Solkollen.

 

BYGGER SKOLE I SOLKOLLEN: Arbeidet med å kjøre inn materialer fra grusbanen på Sofiemyr til Solkollen startet tirsdag denne uken.

112 moduler

DAGEN ETTER: Det bygges fort i Solkollen. Sjekk forskjellen fra i går!

Fra november i fjor har kommunen jobbet med å gjøre klar Solkollen-tomten. Den ligger på Kolbotn, på sletta langs skogen sydøst for Kolbotn gravlund.

NÆRMESTE NABO: Kolbotn gravlund ligger nord for den midlertidige skolen i Solkollen.

 

Arbeidet med å kjøre inn materialer til Solkollen startet tirsdag denne uken.

Det er Expandia Moduler AS som har fått oppdraget av kommunen med å levere og montere modulene, som skal bli paviljonger for den midlertidige skolen.

BYGGER NY SKOLE I SOLKOLLEN: Arbeidet er nå i gang.

Totalt skal 112 moduler fraktes hit fra den midlertidige oppbevaringsplassen som er etablert på grusbanen i Sofiemyr idrettspark. Frem til fredag 25. januar blir det tungtrafikk i området.

Les også: Stenger Sofiemyr grusbane

20 millioner kroner

Prosjektleder Roman Artemov sier budsjettet for å etablere den midlertidige skolen, inkludert bruk av paviljonger i to år og utstyr til lekeplass med mer, er 20 millioner kroner.

DETTE ER PLANEN: Illustrasjonen viser plasseringen av byggene i Solkollen.

– Lekeapparater blir etablert i forbindelse med den midlertidige skolen og vil bli stående etter at skolen flytter. Den midlertidige skolen tilfredsstiller alt av tekniske krav og blir moderne og fine lokaler, sier Artemov.

Fire bygg

Paviljongene, som skal danne den midlertidige skolen, skal være klare innen fredag 22. februar, og elevene starter ved skolen etter påskeferien, tirsdag 23. april.

– Det skal oppføres fire paviljonger totalt. Byggene skal hete A, B, C og D. Første og andre klasse med SFO skal være i A-bygget. B-bygget skal være for tredje og fjerde klasse med SFO, mens D-bygget skal være for femte og sjette trinn. Administrasjonen skal være samlet i bygg C, sier Artemov.

Det er ikke avklart ennå hvilke lokaler som skal disponeres til kroppsøving, ifølge rektoren ved Kolbotn skole.

Det skal etableres 150 parkeringsplasser for syklistene og 20 plasser for sparkesyklene mellom byggene B og C. Ellers blir det bare to parkeringsplasser og begge skal være forbeholdt bevegelseshemmede (HC-parkering).

– Dette er en avklart sak. Dette tenker vi ikke på. Vi er positive til hele prosjektet, sier Hovde Høidal.

Les også: Ny barneskole og flerbrukshall: Null p-plasser

Powered by Labrador CMS