AVHENGIG: Rullatoren er avgjørende for at Liv Wiborg skal komme seg rundt. Sist fredag ble hun  påkjørt av en rullestolbruker på Kolbotn torg.
AVHENGIG: Rullatoren er avgjørende for at Liv Wiborg skal komme seg rundt. Sist fredag ble hun påkjørt av en rullestolbruker på Kolbotn torg.

Liv (95) ble påkjørt av rullestol

En koselig venninnedag på kjøpesenteret ble brått mye kortere for Liv Wiborg fra Greverud.

Publisert

Sist fredag formiddag hadde Liv Wiborg (95) planlagt noen hyggelige timer med en god venninne på Kolbotn torg. På kjøpesenteret skulle de gå litt i butikker og kose seg på kafé.

– Vi tok taxien til hovedinngangen ved Coop Mega. Vi var ikke kommet langt innenfor døra før det kom en person i en motorisert rullestol og nærmest kjørte meg ned, forteller Liv Wiborg til Oppegård Avis.

Rulllestolen traff rullatoren hennes og slengte den bort på gulvet. 95-åringen er helt avhengig av hjelpemiddelet, og uten rullator deiset hun i gulvet.

– Jeg slo meg skikkelig og er fortsatt blå på både hoft er og ankel. Jeg har også et sår på kneet og ene albuen er vond. Det er egentlig et under at jeg ikke brøt noe, sier hun.

Stoppet ikke

Det som likevel irriterer den spreke 95-åringen mest er at personen i rullestol ikke stoppet.

– Jeg er ganske sikker på at det var en mann. Han bare kjørte videre bortover senteret uten og se seg tilbake. Han måtte jo merke hva som skjedde, og det er ganske utrolig at han ikke hadde såpass omtanke at han stoppet for å spørre om det gikk bra.

PS! Saken fortsetter under bildet!

MYE VONDT: – Det kunne gått veldig galt, og jeg gremmes over at rullestolbrukeren bare kjørte videre, sier Liv Wiborg.

MYE VONDT: – Det kunne gått veldig galt, og jeg gremmes over at rullestolbrukeren bare kjørte videre, sier Liv Wiborg.
Foto: Sigbjørn Vedeld/Oppegård Avis


Liv Wiborg ble liggende på gulvet, men fikk raskt hjelp av en =Oslo-selger som sto ved hovedinngangen til senteret.

– Han tok nærmest brannmannsgrep på meg og fikk meg fort på beina igjen. All ære til ham, men jeg er fortsatt oppskjørtet over rullestolbrukeren som bare kjørte videre. Jeg håper han leser dette, og kommer på bedre tanker, sier Liv Wiborg.

Kort visitt

På grunn av uhellet ble turen på senteret vesentlig kortere enn først planlagt. Livs venninne handlet noen varer på dagligvarebutikken før de satte kursen tilbake til Greverud, hvor 95-åringen bor i omsorgsbolig.

– Lørdag hadde jeg billett til operakonserten i Kolben, og jeg fikk heldigvis med meg den fantastiske konserten. Søndag var jeg derimot såpass utslått at jeg lå mesteparten av dagen.

Nå håper Liv Wiborg at personen som kjørte på henne tar kontakt for å si unnskyld.

– Han burde absolutt tatt kontakt. Det var ikke vanskelig å se oss, to gamle dager med rullator. At du bare stikker av er veldig dårlig gjort. Jeg kunne slått og blitt skikkelig skadet, sier Liv Wiborg.