FÅR FLERE AVGANGER: Fra 11 desember vil det være togavganger hvert kvarter fra Oppegård stasjon og andre stasjoner i vår kommune.

Store endringer i togtrafikken

11. desember åpner Follo-banen. Det gjør at antall tog gjennom Oppegård nesten blir fordoblet.

Publisert Sist oppdatert

Follo-banen går som kjent mellom Ski og Oslo, men også på Østfoldbanens linje L2 gjennom Oppegård skjer det store endringer.

Når det gjelder antall avganger kan den nye hverdagen sørge for en forbedring for togreisende, ifølge Bane NOR.

Østfoldbanens linje L2 får nemlig dobbelt så mange avganger per time fra 11. desember, da linjen går fra halvtime-avganger, til kvarters-avganger. I tillegg vil det være faste ekstratog til og fra Kolbotn i rushtiden.

Direktetog forsvinner

Det er med andre ord grunn til å tro at hyppigheten i togtrafikken blir noe i nærheten av «t-bane-nivå» etter 11. desember.

På kveldens (onsdag) kommunestyremøte ble det derimot anført fra talerstolen at selv om antallet avganger riktignok blir flere, så vil reisetiden isolert sett øke på enkelte avganger. Dette er fordi avgangene som til nå har vært håndtert av de raskeste regiontogene, som kjent forsvinner til Follobanen.

L2 vil være en togstrekning som stopper på alle stasjoner.

KOLBOTN STASJON: I flere år har det vært et skrikende behov for å ruste opp Kolbotn stasjon, blant annet for å bedre tilgjengeligheten for bevegelseshemmede.

Kolbotn stasjon

Det ble også oppfordret fra flere politikere på kveldens møte om å «få opp farten» med arbeidet med å gjøre Kolbotn stasjon både universell og moderne.

Bane NORs representant svarte følgende:

– Vi jobber veldig mye med strekningen og skal komme tilbake med mer info når vi vet mer om strekningen. Nye tog skal være på plass i 2025, så vi er i prosess for å få gjøre arbeider på Kolbotn stasjon raskt. Det vil nok fortsatt gå litt tid før vi har konkrete detaljer å gi dere, sa Bane NORs mann.

Powered by Labrador CMS