KLARE: Lars Graham og Svein Vangsøy i Lions Club Oppegård er klare for nok et rebusløp, og håper mange melder seg på og blir med!

Fullt kjør igjen med Lions!

Høstens bilrebusløp er like sikkert som våren. Også i år blir det bilfri aktivitetsløype for barnefamilier.

Publisert

Søndag 8. oktober kloken 13.00 skjer det som mange har gledet seg til. Den tradisjonelle bilrebusen som har pågått i over en lang årrekke, arrangeres i år igjen. Og for tredje år på rad tilbys også et bilfritt alternativ.

– Vi vil også i år gjennomføre en aktivitetsløype for småbarnsfamilier, hvor det vil være oppgaver i form av rebuser for barn, og fysiske oppgaver som å kaste ned flest mulig blikkbokser etc.

Gleder seg

Dette forteller en tydelig begeistret Svein Vangsøy, ildsjelen som nylig takket av fra sitt embete som president i Lions Club Oppegård. Han er ikke mindre aktiv i arbeidet av den grunn, akkurat nå har rebusløpet høy prioritet.

– Dette kommer til å bli veldig bra, men vi er avhengig av folk som kan hjelpe til under arrangementet. Dette fordi noen av postene i aktivitetsløypa må være bemannet. Nå jobbes det med dette på ungdomsklubbene i kommunen, og vi vil få god hjelp derfra.

Lions jobber tett sammen med ungdomsklubbene, blant annet i arbeidet mot narkotika.

GLEDER SEG: – Rebusløpet er en hyggelig tradisjon som er viktig for Lions, sier president Svein Vangsøy.

– Disse ungdommene er ofte behjelpelige når vi kan trenge litt fysisk hjelp. Unge krefter er gode å ha når det trengs, erkjenner Vangsøy.

Les også: Tar det piano med ny musikk

Rebusgeneral Lars Graham trekker fram viktigheten av fellesskap og moro:

– Visst blir det gøy. Til aktivitetsløypa er vi spent på om familien med en ponni på laget også stiller i år. Det viktige er at folk samles, har det gøy sammen og «tar en tur for Lions» og klubbens gode formål.

– Alle barn som deltar i aktivitetsløypa får premie ved mål, forsikrer Graham. – Alle deltakere i denne klassen blir også med i trekningen av billetter til Tusenfryd (2018), Hurlumhei-huset og Kolben Kino.

Aktivitetsløypen vil foregå på gang- og sykkelveiene i området rundt Sofiemyr Stadion, forteller arrangørene.

I hundre

Første gang Lions Club Oppegård arrangerte aktivitetsløype for barn, var i forbindelse med kommunens 100-årsjubileum i 2015. I år er det Lions Clubs International som feirer 100 år, det ventes nok at også alle rebusdeltakere vil være i hundre. Bilrebus-konkurrentene må nok allikevel forholde seg til fartsgrensene.

– Bilrebusløpet dekker hele kommunen, og postene vil også i år være ubemannet, opplyser Svein Vangsøy og forklarer:

– Først må du løse rebusen, deretter får du et kontrollspørsmål. Dette kan for eksempel være å angi fargen på huset du ser til høyre, eller teksten på skiltet i veikanten. Da blir det ikke noe poeng i å jukse og Google seg frem riktig svar på iPad-en vet du, smiler Vangsøy.

Les også: Se den fantastiske konserten med Vegard Schow igjen

– Rebusløpet er jo en god anledning til å bli litt kjent i kommunen, sier han.

I denne klassen er det et flott premiebord.

Vangsøy håper at deltakerlista vil fylles godt opp også i år, både med nykommere og gjengangere:

– I fjor var det 22 påmeldte biler med mange i hver bil, vi håper minst like mange kommer i år. Det er mange familier som har vært med i nær sagt alle år, og spesielt tre familier kniver hvert år. Det viktigste er uansett deltakelse, sier de to.

Powered by Labrador CMS