HER STARTET DET: Hjemme hos pappa Tommy Haugan på Solbråtan ble poplåten «Tia går fort» unnfanget. Nå både gleder og gruer Lisa M seg til å synge i UKM 15. mars.
HER STARTET DET: Hjemme hos pappa Tommy Haugan på Solbråtan ble poplåten «Tia går fort» unnfanget. Nå både gleder og gruer Lisa M seg til å synge i UKM 15. mars.

Musikklek ble poplåt

Det begynte i hjemmestudioet hos pappa på Solbråtan. Nå ligger låten til Lisa M på alle plattformer.

Publisert

Sist helg hadde sangen hennes «Tia går fort» premiere i forkant av førpremieren på «Fremad»-filmen i Kolben kino. Pappa Tommy Haugan (48) har drevet med musikk siden han var liten. Dette har også blitt overført til datteren Lisa Marie Romberg-Haugan (11). Artistnavnet Lisa M ble raskt bestemt, det er enkelt og kanskje litt inspirert av stjerneskuddet Astrid S.

– Vi satt her hjemme og lekte oss med musikk. Lisa skrev litt på en tekst og jeg klimpret på gitaren. Plutselig dukket det opp en kul greie, forteller pappa.

Proffe musikere

Han fikk raskt med seg kameraten Nicolai, som er bassist i velkjente Postgirobygget.

– Vi fikk lagt litt trommer og bass, og ja det funket. Vi jobbet ut det meste i studio hos Nicolai, sier Tommy, før datteren skyter inn:

– Akkurat det var litt skummelt. Det var enklere å stå her hjemme i stua og synge inn vokalen, sier Lisa og smiler.

Likevel gikk det veldig greit i studio. Lisa hadde skrevet sin egen sang.

– Men jeg fikk litt hjelp av pappa og Nicolai, altså, sier 11-åringen.

Mikset i Australia

Pappa Tommy tenkte at dette skal vi få til å låte så bra som mulig. Med gode kontakter var plutselig gitarist Tommy Kristiansen, til vanlig fast gitarist for Kurt Nilsen, med på laget. I tillegg ble Kine Ludvigsen med på kor.

– Vi skulle egentlig mikse låten ferdig i Trondheim, men vi endte heller med å sende det til min kamerat Andreas Eide Larsen i Australia. Da vi fikk låten ferdig mikset fra Australia, satt vi bare å måpte over hvor bra det hadde blitt. Det kom litt tårer også, sier pappa, som synes det er sterkt å se sin datter i musikken.

Her kan du se Lisas musikkvideo. Saken fortsetter under videoen. 

Med låten i boks ville Lisas engasjerte pappa gjør mer. Han tok derfor kontakt med Kolben kino.

– Kinosjefen likte den veldig godt. Hun ville gjerne gjøre noe, og dermed ble Lisa flettet inn i førpremieren på «Fremad»-filmen sist helg. Det var veldig spennende. På andre forestillingen var det hel rekke fra klassen til Lisa i salen.

FLERE PLANER: Lisa har allerede fått en ny melodi i hodet, som kanskje blir en ny låt. Nå gleder 11-åringen seg over at stadig flere oppdager låten hennes.
FLERE PLANER: Lisa har allerede fått en ny melodi i hodet, som kanskje blir en ny låt. Nå gleder 11-åringen seg over at stadig flere oppdager låten hennes.

Søndag ble videoen publisert på Youtube, og låten ligger ute på alle forskjellige strømmeplattformer.

– Nå tenker vi at dette bare skal være en fin greie for Lisa, at hun skal nyte det. Jeg er veldig gira og kjenner på at jeg må bremse litt innimellom, sier pappa og ler.

Synger på UKM

Far og datter har fått massevis av tilbakemeldinger i dagene etter at låtene ble sluppet.

– Det er så artig. Flere jeg ikke har snakket med siden barneskolen tar kontakt og forteller at de går og nynner på låten til Lisa, sier pappa Tommy Haugan.

11-åringen forteller at hun har en ny sang på gang, men foreløpig er det bare en melodi. Nå ser hun derimot frem til søndag 15. mars. Da debuterer Lisa med å stå på scenen under UKM (Ung Kultur Møtes) i Kolben. Da får publikum høre «Tia går fort» live i kulturhusets store sal.

– Jeg merker at jeg både gleder og gruer meg litt til UKM, men det er mest spennende, sier Lisa M.

Powered by Labrador CMS