ØNSKER GODT NYTTÅR: Ordfører Thomas Sjøvold har skrevet denne nyttårshilsningen til oavis.no og Oppegård Avis sine lesere.

– Nå bygger vi fremtiden!

Les ordførerens nyttårshilsen til Oppegård-folket.

Publisert

Om tre år er vi Nordre Follo kommune, det kan man være enig eller uenig i, men avgjørelsen er tatt og jeg er helt sikker på at Stortinget vil la oss slå oss sammen.

Derfor oppfordrer jeg til at vi nå må vi rette blikket fremover og alle bidra til at dette blir vellykket.

Fra kommunenes side starter vi arbeidet med å bygge den nye kommunen og allerede 16. januar er vårt første møte i den foreløpige fellesnemnda, som er organet som skal lede arbeidet.

TO ORDFØRERE: Nå starter Tuva Moflag og Thomas Sjøvold, ordførere i Ski og Oppegård, med prosessen rundt kommunesammenslåingen.

Det beste

Jeg har stor tro på at vi med å bruke det beste fra begge kommuner skal bygge en kommune for fremtiden.

Tjenester som innbyggerne har behov for i hverdagen skal leveres der folk bor. Det gjelder barnehage, skole, helse- og omsorgstjenester.

Det skal også være kort vei til kultur- og idrettstilbud. Bibliotektjenester skal være godt tilgjengelig for innbyggerne. Kolben skal fortsatt være en viktig møteplass i den nye kommunen.

Utvikling

Jeg vil trekke frem tre områder vi får bedre mulighet til å utvikle. Det er for det første større og mer spesialiserte fagmiljøer innenfor spesialiserte tjenester, særlig innenfor helsesektoren. Det andre er bedre arealplanlegging og det tredje er en sterkere røst ovenfor regionale og sentrale myndigheter.

Vi skal sørge for gode muligheter for medvirkning og god informasjon i hele prosessen.

HER SKAL IDRETTSPARKEN BYGGES: Her skal Sofiemyr Crossover, som er prosjektnavnet på den nye idrettshallen, ligge.

Store investeringer

Vi har aldri satset så mye på skole noen gang. De største investeringene går til nye skoler og oppgraderinger. Totalt skal vi investere for 1,3 milliarder kroner.

Vi skal bygge; omsorgsboliger i sentrum, utvide og rehabilitere Kolbotn skole, ny stor idrettshall og skole på Sofiemyr, ny svømmehall, vi skal oppgradere Fløysbonn- bygget og utvide Flåtestad skole.

Samtidig skal vi gi jobbe med kompetanseheving for lærere. Vi har etablert et ambulerende team som skal bidra til et mer systematisk arbeid med læringsmiljøet.

ET SENTRUM I UTVIKLING: Det vil skje mye på Kolbotn i årene som kommer.

Også utekontakten jobber aktivt inn i skolen blant annet med støtte til dem på åttende trinn og det å ta egne valg.

Vi jobber bredt med barn og unges oppvekstmiljø og involverer foreldrene i dette arbeidet. Utenforskap og mobbing tar vi på stort alvor og elevenes nærvær i skolen er viktig å følge opp.

Kolbotn sentrum

Vi nærmer oss nå en ferdig plan for Kolbotn sentrum. I disse dager går høringsfristen for områdereguleringen ut. Jeg har registrert både før og under høringen at det har vært stort engasjement. Jeg ser også at det har kommet mange konstruktive og interessante innspill.

Jeg mener vi virkelig har noe å se frem til når vi får koblet Kolbotn sentrum øst og vest sammen. Vi får en moderne togstasjon tilpasset funksjonshemmede. Vi får et grønt Kolbotn med en mer blandet boligtype, vi får fine parkområder der vannet blir tatt i bruk med broer.

Vi får et Kolbotn som blir enkelt å bruke for syklende og gående i nærhet til kollektivtransport. Det betyr et levende og attraktivt sentrum.

FÅR NYTTÅRSHILSEN FRA ORDFØREREN: Lise Katrin Jensen fra Kråkstad, Ida Karine Nordstrøm fra Langhus, Johanne Berg fra Oppegård og Eirik Gåseidnes fra Langhus i OIs tilrettelagte allidrettsgruppe skal til Special Olympics.

Takk til frivillige

Jeg vil takke alle de som gjør en frivillig innsats. Det er en veldig viktig del av lokalmiljøet. Og det er mange som gjør en innsats, stor eller liten, på mange områder. Alt er like viktig!

Jeg har gleden av å dele ut en frivillighetspris senere i januar. Juryen har nominert tre kandidater, som også viser bredden i det frivillige arbeidet. I år er de nominerte knyttet til korpsarbeid, hjelp til flyktninger og trivselstiltak på sykehjemmene. Og som alltid er det vanskelig å velge en vinner fordi alle gjør en flott innsats. Hvem vinneren blir, får dere vite i slutten av måneden.

Om ikke lenge skal vi hedre mestere innen kultur og idrett som har gjort seg bemerket i 2016. Dette foregår i Kolben kulturhus og er et åpent arrangement. Billetter kan du få på biblioteket (først til mølla).

Lykke til!

Når vi nå går inn i en ny sesong, jeg vil passe på anledningen til å ønske de fire deltagerne fra Oppegård idrettslag, lykke til i Special Olympics i Østerrike i mars.

Vi går inn i et nytt og spennende år. Sammen skal vi gjøre Oppegård til et godt sted være, med gode lokalmiljøer som en fremtidig del av Nordre Follo kommune!

Det er nå vi bygger fremtiden! Jeg ønsker alle et riktig godt nytt år!

Med hilsen Thomas Sjøvold, ordfører i Oppegård

Powered by Labrador CMS