INFOKURS: Her, i salong 1 i tredje etasje i Kolben, holdes infokurset.
INFOKURS: Her, i salong 1 i tredje etasje i Kolben, holdes infokurset.

Nye tilbud for seniorer

«På tvers av generasjoner» er er nytt tilbud for seniorer, og infomøtet holdes onsdag 13. juni klokken 17 i Kolben.

Publisert

Det er Frivilligsentralen og Seniorsentrene som har inngått et nytt samarbeid for å få seniorer tilbake i aktivitet etter at de fikk midler fra Helsedirektoratet.

– Seniorene våre er en stor ressurs. Mange opplever at de faller utenfor når de blir pensjonister. De vil bidra, men vet ikke hvordan, forklarer leder av Seniorsentrene Margrethe Lillebø Otterholt.

Les også: Se bildene fra Oppegårdmila

Derfor ønsker Seniorsentrene og Frivilligsentralen deg velkommen til  informasjonsmøte om nye frivillige oppdrag. 

Saken fortsetter under bildet. 

Skal bruke sine erfaringer i frivillig arbeid

LEDER AV SENIORSENTRENE: Margrethe Lillebø Otterholt.
LEDER AV SENIORSENTRENE: Margrethe Lillebø Otterholt.

Målet er at nylig pensjonerte seniorer kan bruke sine erfaringer og kunnskap i forskjellige typer frivillig arbeid. Da kan de for eksempel være tilstede i skolegården i friminuttene, bli en reservebesteforelder, eller en aktivitetsvenn for mennesker med demens.

– En reservebesteforelder er en som kanskje ikke har barnebarn selv, eller som vil være ekstra besteforelder for de barna som ikke har en, forklarer Lillebø Otterholt.

Les også: Se bilder fra Kolbotn håndball sin sommeravslutning

Hun tror mange barn trenger en ekstra person som kan heie på han eller henne, spesielt fra en annen generasjon enn foreldregenerasjonen. 

– Det oppstår et spesielt bånd mellom barnebarn og besteforeldre, altså de to generasjonene. Vi ser det i skolegårdene og vil gi dette også til de som ikke har besteforeldre, sier hun. 

Informasjonsmøtet er i salong 1 i tredje etasje i Kolben klokken 17 onsdag 13. juni. Det blir servering av enkel mat, kaffe og kake. 

Få mer informasjon om Frivilligsentralen og Seniorsentrene ved å trykke på dem.