KIWI: I Sønsterudveien ligger denne Kiwi-butikken. Nå vi den etter alle solemerker forsvinne i løpet av de neste årene.

Skal rives: – Vi skal bygge 50 leiligheter

Planen til Pilares Eiendom er å bygge leiligheter som folk har råd til, for en bred målgruppe.

Publisert

Espen Malm, prosjektleder i Pilares Eiendom, forteller til Oppegård Avis at planen er å bygge leiligheter som treffer et annet marked enn det som finnes på Kolbotn i dag. 

– Vi skal bygge 50 leiligheter på området hvor Kiwi ligger i dag, i Sønsterudveien 2. Vi har en plan om å bygge leiligheter som treffer en annen målgruppe enn det som har blitt bygd på Kolbotn de siste årene, sier han til Oppegård Avis. 

Mindre leiligheter som folk har råd til

Prosjektet er bokstavlig talt på tegnebrettet. Det betyr også at Malm ikke kan uttale seg veldig konkret, men han forteller at det kan ligge an til å bli mindre leiligheter enn det som er bygget på Kolbotn frem til nå. 

– Vi ser at det generelt er ganske store leiligheter på Kolbotn, derfor vi sikter vi oss inn på et marked som ønsker seg mindre leiligheter, for eksempel par.

Oppegård Avis spør om det er en strategi og rett og slett bygge billigere leiligheter enn det vi ser i dag. Pris ønsker ikke Malm å ta stilling til på nåværende tidspunkt. 

– Pris ønsker vi ikke så si noe om akkurat nå. Det er mange faktorer som spiller inn, men målet er å bygge boliger for en bred målgruppe, sier han til Oppegård Avis. 

Bekrefter at Kiwi skal være med videre

Malm forteller at prosjektet innebærer at det dagens bygningsmasse skal rives, men at Kiwi blir med videre når prosjektet skal bygges. 

– Vi skal rive den eksisterende bygningsmassen og bygge opp igjen fra grunnen. Det betyr at det blir en flott, moderne dagligvarebutikk i Sønsterudveien igjen. Pamparius blir ikke påvirket av rivingen, men de blir flyttet noen meter på tomta, sier han. 

Oppegård Avis gjør Malm oppmerksom på at mange i vårt område får en viss assosiasjon når det er snakk om å rive butikklokaler for å bygge boliger. Malm er tydelig på at de ikke setter i gang noen ting før vi vet at prosjektet kan realiseres. 

– Vi kommer ikke til å sette i gang før vi vet at vi kan realisere prosjektet. Vi, som alle andre er nødt til å ta hensyn til økte byggekostnader og et utfordrende boligmarked, sier han. 

DETTE ER TEAMET: Bak fra venstre: Stian Jonskås (Prosjekteier, Pilares Eiendom), Espen Malm (Prosjektleder, Pilares Eiendom), Trygve Hermansen (Megler, Sem & Johnsen) Foran fra venstre: Runa Dahler Sandø (Arkitekt, Hille Melbye Arkitekter), Kornelie Solenes (Arkitekt, Hille Melbye Arkitekter), Jørgen Kjendlie (Megler, Sem & Johnsen)

Godt forhold til kommunen

Malm forteller videre at de har et godt samarbeid med kommunen og at det stadig er fremskritt på rammesøknaden. 

– Vi opplever at Nordre Follo kommune er positive til prosjektet og at vi samarbeider godt. Det virker som at de ønsker å komme i gang og de svarer oss raskt når vi har spørsmål. 

På spørsmål om salget kommer til å settes i gang før rammetillatelsen er på plass kan ikke Malm si noe om nå. 

– Det kommer litt an på hvordan ting utvikler seg. Vi håper å komme i gang med salget før sommeren, men det vil alltid være noe usikkerhet knyttet til fremdriftsplaner. Når det er sagt kommer vi ikke til å starte riving før prosjektet er klart for å realiseres, sier prosjektlederen til Oppegård Avis.

Ikke noe visuelt å vise til så langt

Oppegård Avis har spurt om tegninger og illustrasjoner, men det er foreløpig ikke noe som kan offentliggjøres på dette tidspunktet. Prosjektet kan stå ferdig allerede i 2026. 

 

Powered by Labrador CMS