VISTE FREM HOTELLPLANENE: Kjartan Hervig (f.v.), Kristian Gundersen, Birgitta Norrud og Øystein Rognebakke møtte naboene i rådhuset for å fortelle mer om planene for storhotellet på Sofiemyr.

– Hotellet vil bidra til utvikling i kommunen

The Wells hotellplaner ble presentert på folkemøte i rådhuset.

Publisert

Arkitektene og prosjektansvarlige for storhotellet til The Well la frem sitt nåværende forslag om hvordan hotellet kan bli i et allmøte på rådhuset den 27. februar.

Planene for hotellet begynner å ta form og arkitekt Øystein Rognebakke fra Halvorsen og Reine AS forteller om «The Well Resort Hotell» som kan stå ferdig først i 2020.

– The Well Resort skal gi folk anledning til å overnatte, forsyne seg med et glass rød vin, ha møte eller gå på spa, sier Rognebakke.

– Kan bli endringer

Han understreker at selv om planene er lagt frem, betyr det nødvendigvis ikke at planene kommer til å se «nøyaktig slik ut». Han forteller videre om hva The Well Resort kommer til å bestå av.

– Her er det snakk om inntil 220 hotellrom. Vi har tenkt på å bygge en ekstra restaurant/bar i tillegg til den som står der i dag og flere treningssentre trenings fasiliteter til hotell gjester, sier Rognebakke.

Les også :Slik blir The Wells nye giganthotell

Han tilføyer at de også vil ha en velværeavdeling som mange andre lignende konsepter rundt omkring Europa ha. Rognebakke fortalte også at det ikke vil bli bygget noe badeland for barn, slik det har vært tanker om tidligere.

NB! Saken fortsetter under bildet!

SLIK SKAL DET BLI: Slik er hotellet planlagt når det står ferdig.

Fra syd

Arkitektene og prosjektansvarlige mener at det er praktisk å ha en adkomst fra syd. 

– Det skal være en direkte tilknytning fra adkomst på sydsiden til hotellet resorten, forsetter Rognebakke. Ankomst opplevelsen er svært viktig.

Les også: Ta den ring! 

Under møtet kom det frem at både anlegg og adkomst fra nord ikke er aktuell lenger. Det er fordi det er usikkerhet om hva som kommer til å skje med gjenvinningsstasjonen som ligger ved den nordlige adkomsten.

MANGE SPØRSMÅL: Noen av de fremmøtte stilte spørsmål rundt høyden på hotellet, nærheten til naturen, adkomstene og redslen for bråk.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Justert høyde

Politikerne behandling av planinitiativet har også ført til at høyden har blitt justert for å ta hensyn til naboer.

– Hotellet har strukket seg i lengden, og det betyr at det er plass til flere rom trekket østover. Den foreslåtte høyden er nå lavere Vi har ivaretatt utforming av bebyggelsen i tråd med kravene. Sol og skygge og innsyn også er ivaretatt, sier Norrud.

Les også :Slik blir The Wells nye giganthotell

SKAL BYGGES HER: Hotellet skal bygges ved siden av spaet The Well.

Både Norrud og Rognebakke tilføyer at det skal lages et bygg som er robust og miljøvennlig. Strukturen skal lages slik at den får en dybde og variasjon i fasaden, samtidig som man hindrer innsyn/utsyn. Han understreker at de må på vestsiden sørge for at lokale beboere ikke får innsyn fra gjestene.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Stedsutvikling

Norrud mener at hotellet skal bidra til stedsutvikling, og at den nye strukturen kan styrke Sofiemyr som senter for helse og velvære.

Les også :Slik blir The Wells nye giganthotell

– Hotellet bidrar med nye funksjoner og tilbud til kommunen. Hotellet har mange estetiske kvaliteter også, sier hun.

Powered by Labrador CMS