DEBATTINNLEGG: Gruppeleder for Oppegård Ap Merete Bellingmo.
DEBATTINNLEGG: Gruppeleder for Oppegård Ap Merete Bellingmo.

En seier for fellesskapet og inspirasjon til ikke å gi opp

Vi i Arbeiderpartiet ønsker Høyre og Krf velkommen etter, og gleder oss sammen med innbyggerne på Svartskog over en kommunal  fellesskapsløsning.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden 2013 har Arbeiderpartiet i Oppegård argumentert for at det skal være et felles avgiftsområde for vann, avløp og renovasjon i kommunen.

Det er gledelig at Høyre og Krf nå har snudd i sin motstand mot dette og sammen med opposisjonen går inn for en kommunal  fellesskapsløsning der også Svartskog inngår.

Les også: Må betale skyhøyt for vann og avløp

Gang på gang har våre forslag om felles avgiftsområde blitt stemt ned av Høyre, Krf og Uavhengige i både formannskap og kommunestyre. Senest den 11. desember 2017 ble to  forslag om dette avvist:

  • Et avgiftsområde innenfor VAR-området.
    Det etableres ett avgiftsområde for VAR-området i Oppegård kommune. De vedtatte avgiftsområdene på Svartskog inkluderes i dette.
  • Felles investeringsområde for VAR.

Finansiering av infrastruktur innenfor VAR-området på Svartskog skal dekkes innenfor de ordinære bevilgningene for VAR-investeringer i kommunen.

Begge forslagene fikk 14 stemmer fra Ap, SV, V og MDG og falt. Høyre, Krf og Uavhengige mente at beboerne på Svartskog skulle dekke alle utgiftene selv.

Arbeiderpartiet i Oppegård har alltid ment at det er i fellesskap vi skal utvikle kommunen. Dette gjelder på alle områder. Vi vil fortsatt minne Høyre og Krf på at fellesskapsløsninger er de mest rettferdige og naturlige i vår kommune – og i den fremtidige Nordre Follo kommune.

Vi ønsker igjen Høyre og Krf velkommen etter, og gleder oss sammen med innbyggerne på Svartskog!

Les også: Bekymret for konsekvensene

Powered by Labrador CMS