Drift og vedlikehold i Oppegård

INGEN LYS: Thor Bettum (83) fra Sofiemyr reagerer på at belysningen på broen har vært fraværende i mange år.

Etterlyser belysning på broen

Thor Bettum (83) fra Sofiemyr reagerer på at kommunen ikke prioriterer belysning på broen over Kongeveien.

Publisert

– Manglende belysning på broen har irritert meg i mange år. Det er 43 eller 44 lyspunkter langs broen, men ingen av disse har virket i mange år. Det er snakk om manglende sikkerhet for fotgjengerne, spesielt om vinteren når det er mørkt og glatt på broen. Mange skoleelever bruker denne broen både morgen og kveld når de skal på skole eller aktiviteter, i tillegg til flere andre brukere, sier Bettum.

Han synes det er litt slapt av kommunen å ikke sette av midler til belysning på broen, også med tanke på at det skal bygges både en idrettshall og en ungdomsskole like ved klubbhuset.

Har ikke vært prioritert i mange år

Oppegård kommune har i dag ansvaret for drift og vedlikehold av belysningen på broen, men driften av lysunktene på broen har ikke vært prioritert av kommunen i mange år, ifølge virksomhetsleder i UTE Oppegård, Heidi Tomten.

– Disse lysene ble i sin tid driftet av kommunen, men det var en del utfordringer med dem knyttet til hærverk, varmgang og brøyteproblemer, sier hun.

– Veldig dyrt

Tomten forklarer at lampene står lavt, blir ofte sparket på og de er i veien for vinterdriften.

– Da de sluttet å virke, ble det vurdert å anskaffe et nytt lyssystem. Dette ble veldig dyrt, og siden broen har rekkverk på begge sider og er belyst fra veien under så har det ikke vært prioritert å bruke penger på ny belysning. Lampene slik de er i dag kan egentlig fjernes, sier Tomten.

Les også: Farlig forbikjøring i Kongeveien

 

Powered by Labrador CMS