Taraldrud-saken

STORT ANLEGGSOMRÅDE: Bildet ble tatt i september i fjor og viser deler av det aktuelle området. Eiendommen er på 330 mål og ligger på begge sider av E6. Frem til 1. september neste år skal det utføres betongstøping til det nye bereskapssenteret.

Nå er ekspropriasjonssaken anket videre til lagmannsretten

– Det er også anmodet om å få anke saken direkte til Høyesterett av prinsipielle grunner, sier advokat Sam E. Harris, som representerer seks av de totalt syv grunneierne på Taraldrud som er involvert i saken.

Publisert

Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB), som bygges nå på Taraldrud, skal stå klart om drøye to år, men saken mellom grunneierne i området og Justis- og beredskapsdepartementet (JD) er ikke avklart ennå.

Oppegård Avis har tidligere skrevet at forhandlingene mellom de to partene ble brutt sammen på grunn av for stort gap mellom eiernes krav og det staten var villig til å betale.

Les også: Les også: – De er veldig skuffet

420 millioner kroner vs. 13 millioner kroner

Grunneierne på Taraldrud mente eiendommen på 330 mål kunne ha en verdi på opptil 420 millioner kroner, men skjønnsretten i Ski, som behandlet saken i begynnelsen av januar, mente at staten ikke skal betale mer enn 13 millioner kroner for den.

Fristen for å anke saken til lagmannsretten skulle utløpe i dag, mandag 4. februar. Mandag kveld fikk Oppegård Avis en bekreftelse på at saken ble anket videre.

HAR ANKET SAKEN VIDERE: Sam E. Harris, advokat i advokatformaet Bahr.

– Det har skjedd rundt klokken 16.00 i dag. Det er både anmodet om å få anke saken direkte til Høyesterett av prinsipielle grunner, og det er begjært overskjønn til lagmannsretten, sier advokat Sam E. Harris i advokatfirmaet Bahr AS.

Harris representerer Taraldrud sameie, med seks av de totalt syv grunneierne på Taraldrud som er involvert i saken.

– Vi mener avgjørelsen til skjønnsretten i Ski er feil fordi Markaloven skal sørge for at grunnen (marka) ikke skal bygges ned. Her blir et stort område bygget ned og da er det vanskelig for grunneierne å akseptere at Markaloven likevel skal føre til at den økonomiske erstatningen blir fastsatt som om det ikke skal bygges noe i området, sier Harris.

Han mener denne saken har flere prinsipielle sider som har betydning for hvordan Markaloven praktiseres i fremtiden.

Oppegård Avis følger opp saken.

Les også: Stor logistikk-kabal på Taraldrud

Powered by Labrador CMS