KOLBOTN SENTRUM: "Personlig kunne jeg tenkt meg mere fortetting og urbanisering enn det sentrumsplanen legger opp til", skriver Jahn Otto Næsgaard Andersen i sitt leserinnlegg.

Utviklingen i Kolbotn – nu går alt så meget bedre!

"I avisene kan man få inntrykk av at dette er en kamp mellom politikere og utbyggere på den ene siden og befolkningen på den andre siden. Jeg har fulgt den siste tidens debatt om fortetting av Kolbotn med interesse og setter stor pris på urbaniseringen av området", skriver Jahn Otto Næsgaard Andersen i sitt leserinnlegg.

Publisert

Uten at jeg har gjennomført en spørreundersøkelse om saken, så tror jeg at det er ganske feil! Det er bare mye lavere terskel for å kritisere en utvikling som man misliker enn å forsvare en utvikling som man liker.

Selv setter jeg stor pris på urbaniseringen av området. Da jeg flyttet til Oppegård i 2005, var Kolbotn en ganske kjønnsløs forstad med et relativt begredelig kjøpesenter og lite attraktivt byrom. Siden har vi fått Kolben, Kolbotn Torg og et pent og trivelig utemiljø i midten. Det har poppet opp flere gode restauranter og kaféer, og Kolbotn har faktisk blitt et sted man drar til. Spør man meg, så er dette en vesentlig forbedring!

Personlig kunne jeg tenkt meg mere fortetting og urbanisering enn det sentrumsplanen legger opp til. Urbanisering av området fører til en større befolkning i gangavstand til sentrum og dermed grunnlag for et bedre (mat)kulturtilbud og et mere levende sentrum.

Et av de fine aspektene ved Kolbotn er kombinasjonen av et små-urbant miljø, kort vei til Oslo og nærhet til naturopplevelser. Hvis man tar en titt på kartet, så ser man at vi trygt kan utbygge mye mere og likevel beholde småbypreget. Selv med de nye utbyggingsprosjektene vil Kolbotn sentrum være mikroskopisk, og man trenger ikke å gå lengre enn noen hundre meter for å komme til eplehager og natur.

Det er helt fair å være imot utbygging, men dette handler ikke om hva som er rett eller galt. Det handler om smak og behag. Det er i bunn og grunn den klassiske interessekonflikten mellom de som vil beholde tingenes tilstand og de som vil ha videreutvikling. De fleste er vel glade for at nettopp deres bolig ble bygd en gang i tiden, selv om det betydde at man måtte jevne skog/småhus/gressplener med jorden for å få plass og noen andres turområde ble rasert.

For ordens skyld: jeg har hverken tilknytning til noe politisk miljø eller økonomisk interesse i nåværende eller planlagte utbyggingsprosjekter. Jeg liker rett og slett utviklingen som vi har sett de siste årene, og jeg håper at den fortsetter.

Sees på en kafé i byen!

Powered by Labrador CMS