FRA PARK TIL SVØMMEHALL: Den nye svømmehallen i sentrum skal ligge der hvor Generasjonsparken ligger i dag, og det skal opparbeides nye parkområder.

Svømming i sentrum

– Jeg tror det kommer til være en magnet for å trekke folk til Kolbotn sentrum, sier ordfører Thomas Sjøvold om det nye folkebadet.

Det blir svømmehall i Kolbotn sentrum, med utebasseng i Kolbotnvannet. I vedtaket fra formannskapet i februar, ble det bestemt at rådmannen skal gå videre med prosjektet for å utrede finansiering med modellen «salg med motytelse.»

Les også: Sjekk hvordan nye Kolbotn skole kan bli

– Det skal realiseres leiligheter og svømmehall på kommunal tomt, og det er det vi jobber videre med. Det er klart at fremdriften blir litt usikker fordi vi er avhengig av at det selges en del leiligheter før man går igang med byggingen, sier Sjøvold.

Gunstig

Ved bruk av en slik modell viser estimatene at kommunen får en svømmehall til 34,5 millioner.

– Dette er en gunstig deal for kommunen, og det er det vi har råd til.

I tillegg skal konsekvensene av å bygge et basseng på 25 x 25 meter, kontra først foreslåtte 25 x 21,5 meter, utredes.

– Det er etter innspill fra idretten, de fire meteren vil øke kapasiteten mye mer enn de fire meterne tilsier, så det har vi bedt om å få vurdert som en mulighet.

Saken fortsetter under bildet.

 

HIT KOMMER DET: Svømmehallen skal ikke bygges helt ned til vannet, men det kommer utebasseng i Kolbotnvannet.

Folkehelsen

Svømmehallen i Kolbotn sentrum skal primært være for «folk flest».

– Det vil bli et 25 meters basseng, og noe tribunekapasitet kanskje, men Oppegård har sagt ja til å gå inn som medeier i den nye hallen på Langhus, så det blir konkurransehallen. Vi planlegger for folkehelse og skolenes behov, sier Sjølvold.

Les også: Kaffebar'n på flyttefot

Det har vært fremmet forslag fra rådmannen om å lage et «opplevelsessenter», men det blir det ikke.

– Det er ikke et opplevelsebad, med mindre man synes at det er en opplevelse å svømme utendørs i Kolbotnvannet, sier Sjøvold.

Generasjonsparken

Svømmehallen skal bygges på tomten der Generasjonsparken ligger i dag.

– Generasjonsparken har alltid vært planlagt som en midlertidig park. Jeg vet at mange er glad i den parken og bruer den, derfor er det viktig å ta med seg de elementene der den endelige parken kommer, sier Sjøvold.

Les også: Her er kommunens åpningstider i påsken

MULIG LØSNING: Slik ser den foreløpige skissen for svømmehallen ut.

Planen er nye lekeområder mellom Storebukta og Veslebukta, samt utvidelse av rådhusparken.

– Det er det planlagt vesentlig større arealer enn det som er i dag. På stripen mellom Kolben og Kolbotnvannet skal det settes opp masse lekeapparater. Vi skal ha like mye lekeapparater og aktivitet der som den i Frognerparken, sier Sjøvold.

Powered by Labrador CMS