VANN- OG AVLØPSARBEID: Utskifting av gamle rør og legging av nye vann-og avløpsledninger er grunnen til gravingen i Skiveien.

Gravingen fortsetter i Skiveien

Bilister og beboere langs Skiveien ved Greverud må nok belage seg på både lysregulering og gravearbeider en stund fremover mens kommunen legger nye rør.

Det er lysregulering og graving på Skiveien igjen, og slik kommer det til å være frem mot sommeren. Arbeidet som skal gjennomføres er etablering av ny avløpsledning, bygging av ny avløpspumpestasjon og rehabilitering av eksisterende vannkummer i Skiveien på strekningen Haukeliveien (Skiveien 132) og Jerpeleina (Skiveien 156B), opplyser kommunen. 

Les også: Nye busslommer i Skiveien

Lysregulering

Kommunen regner med at arbeidet i Skiveien vil ta frem til sommeren å gjøre ferdig, og at det vil gi en del støy for beboerne i området. Det vil også få konsekvenser for bilistene i forbindelse med lysregulering av trafikken. 

PS. Saken fortsetter under bildet!

LYSREGULERING: Bilister må bare smøre seg med tålmodighet, lysreguleringen kommer til å vare frem til sommeren.

 

 – Lysreguleringen vil variere men vil vare i løpet av hele prosjektet. Nå er det lysregulert akkurat der vi skal krysse Skiveien. En av betingelsene er å oppretteholde gangveiene for gående og syklende, sier prosjektleder i UTE, Hossein Karganrood.

Karganrood opplyser om at de forsøker å grave i korte strekninger for å redusere omfanget av lysregulering og problemer i trafikken. 

FREM TIL SOMMEREN: Prosjektleder Hossein Karangrood i UTE antar det vil ta frem til sommeren før gravingen er ferdig.

– Når vi graver grøft tar det plass når vi samtidig skal opprettholde gang- og sykkelveien, sier Karganrood.

Økt kapasitet

Arbeidet er en følge av at rørene er gamle og må byttes ut, og også fordi det må legges nye rør i forbindelse med utbyggingen i kommunen.

– Vi skifter og legger nye rør, vi har mange gamle vann- og avløpsledninger, og dette vi hjelpe til å øke kapasiteten sier Karganrood.

Les også: Fra skog til skogby

Arbeidet er en følge av vedtatt handlingsplan for vannforsyning, avløp og vannmiljø. Dette prosjektet vil bedre kapasiteten på avløpsnettet og gjøre det i stand til å håndtere utbyggingen på Myrvold Ekornrud.

Powered by Labrador CMS