Kolbotn torg

FLYTTER INN I MARS: Herrefrisørsalongen J&K Barber Shop åpner på Kolbotn torg i mars.

Fra nailbar til herrefrisør

Etter at Glossy Island Nailbar gikk konkurs og flyttet ut fra Kolbotn torg, skal herrefrisørsalongen J&K Barber Shop flytte inn på senteret i løpet av mars.

Publisert

– Vi venter fortsatt på møbler fra utlandet, men forhåpentligvis kan vi åpne salongen på Kolbotn torg torsdag 5. mars, sier medeieren av J&K Barber Shop, Alan Hansen (38) fra Ski.

SATSER STORT: Alan Hansen åpnet den første barber shop i Ski for to år siden. Om drøye to uker åpner de en ny barber shop på Kolbotn torg.

Han sier herrefrisørsalongen tilbyr alle slags moderne og innovative tjenester innen hårpleie og hårklipp.

– Hovedfokuset vårt er en god, gammeldags barbering av skjegg og skjeggtrimming, samt klassisk hårklipp for menn og barneklipp, men vi er også flinke på å designe håret og gjøre skin fade, som er å barbere håret i nakken og på sidene før man graderer det opp i lengre lengder på toppen, sier 38-åringen fra Ski.

Populært i Syria

Alan Hansen er opprinnelig fra Syria og har bodd i Norge i 20 år. Han sier at i hjemlandet hans og flere andre land er barber shop et populært tilbud for herrer.

– Det er mange som setter stor pris på en god, gammeldags barbering med barberingsskum og kniv, og som gjøres på en tradisjonell og avslappende måte, sier han.

To arbeidsstasjoner

Den aller første J&K-salongen ble åpnet av Alan og Jana Hansen i Ski i 2016. Det startet som et pilotprosjekt i 2016 med J&K Beauty Salon.

To år senere åpnet de en Barber Shop i Åsenveien i Ski, og i fjor høst dukket det også opp en Barber Shop med tre arbeidsstasjoner på Ski Storsenter. Salongen på Kolbotn blir noe mindre enn i Ski, ifølge Hansen.

LOGO: Den aller første J&K Barber Shop ble åpnet av Alan og Jana Hansen for to år siden.

– Vi skal ha to arbeidsstasjoner på Kolbotn torg, med med halvannet årsverk, sier Hansen.

Har planer om å utvide

Siden oppstarten har omsetningen til J&K Barber Shop økt fra 798.000 kroner i 2016 til 1,7 millioner kroner i 2018. Årsregnskapet for 2017 og 2018 viser dessverre et negativt driftsresultat med et underskudd på 159.000 kroner for de to årene til sammen.

– Vi har investert mye i oppussing av lokalene de siste årene. Dette har påvirket resultatene, men vi har kontroll på økonomien, sier Alan Hansen.

Salongen på Kolbotn blir ikke den siste J&K Barber Shop. Ifølge 38-åringen har han planer om flere nye etableringer i den nærmeste tiden.

– I starten av mai åpner vi en salong på Sandvika Storsenter og vi har fått flere andre avtaler med kjøpesentre rundt om i landet. Utover året vil antall ansatte øke til cirka 20, sier Hansen.

Fire år på Kolbotn torg

Herrefrisørsalongen skal etableres på Kolbotn som en erstatning for Glossy Island Nailbar. Etter drøye fire år på Kolbotn torg, har nailbaren ikke klart å slå rot på kjøpesenteret til tross for eierbytte og endringer i konseptet.

Like før jul fikk Lise Buer Sturm et gavekort på 700 kroner på Glossy Island Nailbar Kolbotn. For to dager siden fikk hun en påminnelse om en time, som hun booket for fire uker siden. Overraskelsen var stor da hun møtte opp til avtalt time.

– Hele salongen var borte fra senteret. Ifølge ansatte på senteret flyttet nailbaren ut som følge av konkurs. Det er rart at de ikke har varslet kundene om dette, sier Buer Sturm skuffet.

NOVEMBER 2015: Nailbaren LCN åpnet i november 2015 på Kolbotn torg. På bildet kan du se daglig leder i LCN Nailbar Kolbotn, Sureerat Eide, sammen med Elisabeth Schei, som hadde ansvar for nailbaretablering, og tidligere senterkoordinator på Kolbotn torg, Kine Refsdal.

Oppegård Avis har ikke lyktes med å få en kommentar fra eierne av nailbaren. Vi har snakket med senterlederen på Kolbotn torg i forbindelse med saken. Hun sier at, ifølge styreleder Elisabeth Schei i Glossy Island Nailbar, ble alle kundene varslet da det ble kjent at virksomheten skulle avvikles i slutten av januar 2020.

Startet i november 2015

Elisabeth Schei, som var eier av Glossy Island Nailbar på Kolbotn torg.

Nailbaren startet på Kolbotn torg i slutten av november 2015 som LCN Nailbar (Light Concept Nails), med en salong noen meter unna Vinmonopolet.

LCN Nailbar var etablert som et franchisekonsept. Det var Elisabeth og Glenn Kristiansen Schei som i slutten av november 2015 opprettet Beauty Bar Norge AS, registrert på en privat adresse på Vinterbro, for å kunne drive nailbaren på Kolbotn og de tre andre LCN-nailbarene i Norge (Gjøvik, Trondheim og Stavanger).

Åpnet på nytt etter konkurs

Da franchisetakerne bak nailbaren gikk konkurs i 2016, ble salongen stengt i en måned (januar 2017) før den ble åpnet igjen, men da som et nytt konsept, Glossy Island Nailbar.

Da Elisabeth Schei ble intervjuet av Oppegård Avis i mars 2017, forklarte hun dette slik:

– Litt av grunnen til at vi var stengt på Kolbotn i januar var fordi jeg ville åpne med et godt og riktig personale, sa hun.

Schei tok da over som eier av den nyopprettede nailbaren på Kolbotn torg fra 1. februar 2017.

Kontrakten på Kolbotn torg løp ut 31. januar 2020, ifølge senterlederen på Kolbotn torg.

Elisabeth Schei eide dermed rettighetene til Glossy Island Nailbar Norge AS, med totalt fire nailbarer rundt om i landet, hvorav nailbarene på Kolbotn og på Madla i Stavanger var franchise.

Valgte å begjære seg selv konkurs

I januar 2018 opprettet Glenn Kristiansen Schei et morselskap Kolbotn Beauty AS for å drive Glossy Island.

I april 2018 ble det åpnet konkurs i boet til Beauty Bar Norge AS etter oppbud da eierne valgte å begjære seg selv konkurs. Etter oppkjøpet av konkursboet, fortsatte driften av Glossy Island Nailbar Kolbotn frem til slutten av januar 2019 da morselskapet Kolbotn Beauty AS ble avviklet som følge av at eierne valgte å begjære seg selv konkurs.

Les også: Jernia stenger på Kolbotn torg

Powered by Labrador CMS