Kongeveien 49

TETT PÅ HVERANDRE: Inngangen til den nye Kiwi-butikken skal ligge rett under Biltema-butikken. Konkurrenten Coop Extra vil være den nærmeste naboen når Kiwi åpner til høsten.

Åpner gigant-Kiwi på Sofiemyr

Til tross for at det finnes flere matvarebutikker i kort avstand fra Kongeveien 49, velger Kiwi å satse stort og etablere enda en ny butikk, som blir definitivt kommunens største Kiwi-butikk.

Publisert

Bare for en drøy måned siden skrev Oppegård Avis om en ny Kiwi-butikk som åpnet med brask og bram på Myrvoll.

Med en salgsflate på 986 kvadratmeter er den per i dag den største av de totalt fem Kiwi-butikkene i Oppegård kommune.

Statusen som Oppegårds største Kiwi-butikk blir fratatt Myrvoll-butikken allerede til høsten når den sjette Kiwi-butikken åpner i Kongeveien 49, i de tidligere Factory Outlet-lokalene under Biltema-butikken.

Inngangen til Kiwi skal være i underetasjen, hvor det skal installeres en ny glassfasade.

Ifølge regionsjef i Kiwi, Tore Hartmann, vil salgsflaten i den nye butikken være på 1478 kvadratmeter. Det totale arealet vil være på rundt 2 000 kvadratmeter, ifølge prosjektleder Even Teigland i Malling & Co, som utvikler eiendommen på vegne av grunneieren, SpareBank 1.

Les også: Gleder seg til å åpne Oppegårds største Kiwi-butikk

Tett på hverandre

Kongeveien 49 har i dag en annen matvarebutikk, Coop Extra, som ligger helt inntil Biltema-butikken og blir den nærmeste naboen til den nye Kiwi-butikken når den åpner seg.

– Ja, det blir to matvarebutikker tett på hverandre. Det vil naturligvis føre til konkurranse mellom oss, men kundene vil oppleve det som positivt, sier Tore Hartmann i Kiwi.

Han sier den nye butikken blir ganske lik den som er etablert på Myrvoll.

September 2020

– Utbyggingen av Jernia- og DSV-tomtene har ikke startet ennå og det er flere matvarebutikker i området i dag. Hvorfor velger dere å satse så stort på Sofiemyr?

– Vi satser stort på Sofiemyr fordi vi mener det er et marked for dette, sier Hartmann.

– Når kan den nye butikken åpne dører?

– Forhåpentligvis i september 2020, men det er avhengig av flere faktorer, blant annet byggetiden i forbindelse med ombygging av lokalene, sier Hartmann.

OMRINGET: Kiwi har planer om en ny butikk. Denne gangen på Sofiemyr. Med butikker på Oppegård, Myrvoll, Trollåsen, Tårnåsen, Kolbotn og snart Sofiemyr, har Kiwi omringet de andre matvarebutikkene i Oppegård kommune.

Han sier inngangen til butikken blir midt i fronten på nordsiden av bygningen, rett under Biltema-butikken. Det skal også bygges et vindfang der, ifølge regionsjefen.

Omringet av Kiwi

Med butikker på Oppegård, Myrvoll, Trollåsen, Tårnåsen, Kolbotn og snart Sofiemyr, har Kiwi omringet de andre butikkene i Oppegård kommune.

– Har det vært en strategisk plan rundt dette?

DETTE VAR PLANEN: Hovedbygget i Kongeveien 49 skulle bygges om og moderniseres, kontorbygget langs Kongeveien skulle rives og det skulle bygges to nye bygg, men foreløpig blir det kun mindre tiltak i form av blant annet fasadeendring på nordsiden av hovedbygningen. På bildet kan du også se den nye rundkjøringen som skal erstatte dagens T-kryss i Taraldrudveien, Sam Eydes vei og Sofiemyrveien.

– Nja, vi har jobbet langsiktig med å etablere oss på flere steder i Oppegård. Vi har jobbet med dette i flere år, men nå har det plutselig løst seg. Og så er det jo morsomt med konkurranse. Ved å etablere oss på flere steder ønsker vi å utfordre de andre matvarekjedene i kommunen, sier regionsjefen.

Kun mindre tiltak

Oppegård Avis har tidligere skrevet at Kongeveien 49 skal rustes opp og utvides med nye bygg og større anlegg for detaljhandel og plasskrevende varehandel, men foreløpig er det kun planer om mindre tiltak som fasadeendring og oppgradering av utearealer på nordsiden.

 

Fredag 6. desember mottok kommunen en søknad fra utbyggeren om igangsettingstillatelse av en rekke tiltak som handler om midlertidig oppgradering av dagens hovedbygning.

Til tross for at flere av de planlagte tiltakene er i strid med rekkefølgebestemmelsene i gjeldende kommuneplan, har utbyggeren fått dispensasjonen fra kommunen. Dispensasjonen gjelder endring og oppgradering av fasade på dagens hovedbygning, endret planløsning og brannkonsept, samt oppgradering av utearealer nær inngangene på nordsiden av bygningen.

Oppegård Avis følger opp saken.

Les også: Slik blir den nye rundkjøringen i Taraldrudveien

 

 

Powered by Labrador CMS